Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Spławik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    nie sądzę abym przesadził ,nie ma nic obrazliwego w moim poscie wyraziłem swoje zdanie - poziom forum coraz bardziej sie obniza przynajmiej ostatnio,
    nie należę do fan klubu gufiego i zgadzam się, że nie napisałeś nic obraźliwego, a dosadnego.

natomiast herb, nie mogę zaakceptować dalszej części cytowanej wypowiedzi, nawet jeśli się z nią zgadzam
    Fora internetowe są i powinny być dostępne dla wszystkich, służą natomiast wymianie poglądów, opinii, etc.
    Przecież na dobrą sprawę mogłeś nie oceniać tych prac, jeśli uważasz że "uwłaczają" twojej godności fotograficznej.
    Może powinieneś się wypisać z tego, a zapisać do typowego PRO, przez WIELKIE "P".
    Kurczę, bo pomyśl, tak na dobrą sprawę jakie to by musiało być nudne oceniać same idealne ujęcia w perfekcyjnej obróbce. Przecież po to tu jesteśmy, żeby się uczyć. Zrobić coś fajniejszego, a czasami wkleić gnocika

rozumiem, że nie masz zacięcia dydaktycznego, ale od czasu do czasu komuś pomóc....BEZCENNE!

PZDR

------
    a propos w/w prac - rzeczywiście na forum są gorsze i "bardzo gorsze". więc tak katastrofalnie nie jest. a będzie jeszcze lepiej.
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelass Zobacz posta
    nie należę do fan klubu gufiego i zgadzam się, że nie napisałeś nic obraźliwego, a dosadnego.

natomiast herb, nie mogę zaakceptować dalszej części cytowanej wypowiedzi, nawet jeśli się z nią zgadzam
    Fora internetowe są i powinny być dostępne dla wszystkich, służą natomiast wymianie poglądów, opinii, etc.
    Przecież na dobrą sprawę mogłeś nie oceniać tych prac, jeśli uważasz że "uwłaczają" twojej godności fotograficznej.
    Może powinieneś się wypisać z tego, a zapisać do typowego PRO, przez WIELKIE "P".
    Kurczę, bo pomyśl, tak na dobrą sprawę jakie to by musiało być nudne oceniać same idealne ujęcia w perfekcyjnej obróbce. Przecież po to tu jesteśmy, żeby się uczyć. Zrobić coś fajniejszego, a czasami wkleić gnocika

rozumiem, że nie masz zacięcia dydaktycznego, ale od czasu do czasu komuś pomóc....BEZCENNE!

PZDR

------
    a propos w/w prac - rzeczywiście na forum są gorsze i "bardzo gorsze". więc tak katastrofalnie nie jest. a będzie jeszcze lepiej.
    ej mój drogi teraz to juz dorabiasz ideologię do czegos co jest i pozostaje normalna krytyką - nie muszę niczego zakładac ani z niczego wypisywac - przeczytaj raz jeszcze wszystko diokładnie i nie wkładaj w moje usta słow których nie wypowiedziałem - a jezeli Ci sie tak bardzo podobaja te zdjęcia nie mam nic przeciwko azebys sie uczył od g u f i-ego a najlepiej zdjecie nr jeden na papier i na scianę

nie jeden raz pomagałem i nie jeden raz robic to jeszcze bedę

Ps. moj nick to harb nie herb

Domyślnie

(...)
    (...)
    Ale o co chodzi? harb się wypowiedział. Podzielam zresztą jego zdanie - fotki to pstryki.
    Opinie zostały wyrażone. Zdjęcia ocenione. Ocena - gniot - choć bolesna daje chyba podstawy do wyciągnięcia wniosków?
    Jeśli będziemy unikać wypowiedzi na temat prac złych, które mają "uwłaczać" godności fotograficznej to może od razu przenieśmy się na fotke.pl. Albo digart Tam by było pewnie parę ocen "rewelacyjne"

Domyślnie

Przecież na dobrą sprawę mogłeś nie oceniać tych prac,
    Moim skromnym zdaniem prace wystawia się tutaj po to, aby na jej temat poznać opinie innych fotografujących. Czasem należy się tutaj liczyć z surową ale konstruktywną krytyką, dobrze jest jeśli krytyki podejmują się osoby z doświadczeniem (harb jest tu doskonałym przykładem). Inną kwestią jest to, jak zaakceptuje krytykę wystawiający pracę i czy potrafi ją godnie przyjąć i się przy tym zachować. Jeżeli ktoś liczy tutaj na opinie wyłącznie pozytywne rodem z plfoto to pomylił adres.

Nie masz wrażenia, że to forum jest właśnie PRO?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

kulten
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem zamysł był ok ale samo wykonanie a zwłąszcza kadrowanie poległo, oczywiście w mojej ocenie.

Domyślnie

Gdyby kazdy wklejal tu swoje gniociki 'jak leci', mielibysmy tu plfoto - wtedy z pewnoscia nie byloby tu np. Harba i z pewnoscia powyzsze zdjecia (nie uwazam ich osobiscie za tragiczne) spotkalyby sie z bardzo goracym przyjeciem. Ja osobiscie wole miec tu forum Pro niz popularne forum dla pstrykaczy. Harb zas przedstawil swoja opinie i zaapelowal o wiecej samokrytycyzmu wobec swoich prac przed publikacja ich tutaj - ot i tyle.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Ale o co chodzi? harb się wypowiedział. Podzielam zresztą jego zdanie - fotki to pstryki.
    Opinie zostały wyrażone. Zdjęcia ocenione. Ocena - gniot - choć bolesna daje chyba podstawy do wyciągnięcia wniosków?
    Jeśli będziemy unikać wypowiedzi na temat prac złych, które mają "uwłaczać" godności fotograficznej to może od razu przenieśmy się na fotke.pl. Albo digart Tam by było pewnie parę ocen "rewelacyjne"
    W całości podpisuję się pod Nemethem.

autograf
    Gość

Domyślnie

Bardzo słabe prace. Bardzo! Kompozycyjnie dramat.

Mam powtórzyć? DRAMAT!

Nie kojarzą mi się z niczym innym niż z przypadkowymi pstrykami.

Na koniec dodam od siebie - Kolego Szanowny - uszanuj lepszych od siebie i słuchaj co gadają. Nie piszą Ci tego złośliwie. Lecz w dobrej wierze. Na pewno też nie oceniają Autora - tylko fotografie!
    Wiem co mówię, bo sam dostałem na tym forum takie baty, że ho, ho!

M.in. od Harba, Nemetha, Bombla, Piotrka, Andrzeja (przepraszam jeśli kogoś pominąłem) i wielu innych dobrych fotografów. Ludzi, którym teraz dziękuję - bo dzięki ich PRAWDZIWYM i UCZCIWYM komentarzom a nie jakimś posranym TWA robię takie zdjęcia jakie robię. Gdyby wtedy pod moimi fotografiami gniotami pisali, że jest kapitalnie byłbym w wielkiej pupie. Teraz jestem w mniejszej, przynajmniej tak Oni uważają.

Więcej szacunku bo wstyd. Wstyd!

Domyślnie

A ja powiem tak. Jeżeli czasami ktoś (w tym wypadku Harb) nie wyleje nam kubła pomyj (oczywiście przesadzam) na głowę, to się nigdy niczego nie nauczymy i będziemy stać w miejscu, a co gorsza, będziemy powielać podstawowe błędy. Jeżeli kubeł wylewa Harb, to myślę, że krzywda nam się nie dzieje, a jedynie powinna zapalić się lampka... Facet wie o co chodzi w fotografii i więcej pomaga aniżeli popisuje się swoimi, bardzo dobrymi z resztą pracami. W związku z tym, nie podoba mi się ta cała batalia pod adresem Janusza. Fakt, może trochę niefortunnie zabrzmiał jego komentarz, może miał zły dzień, ale doceńmy to co on robi na forum. Mnie te zdjęcia nie przeraziły Powiem więcej - lubię takie dziwolągi i szukanie różnych pomysłów. Życzę powodzenia w dalszych eksperymentach.

Domyślnie

Panowie proszę ochłonąć, nie ma tu nad czy dyskutować.
    Zdjęcia nie są najlepsze, harb wyraził swoja opinię i proszę o niedorabianie do tego ideologii

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów