Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Phottix Cleon problem / rozwiązanie

Ponieważ nie znalazłem na forum, a może się komuś przydać ...
    Dziś przyszła przesyłka od skośnych przyjaciół z pilotem Phottix Cleon i pojawił się
    problem:
    -brak ostrzenia w trybie S (aparat twierdzi że złapał ostrość AF ani drgnie)
    -po zapięciu pilota brak dostępu do podglądu zdjęć i menu (guziki nie reagują)
    -w trybie C wszystko działa ok, nadajnik z odbiornikiem gadają super sądząc po ledach
    rozwiązanie:
    -odkręcamy jedną śrubkę na spodzie odbiornika
    -otwieramy obudowę (cztery zatrzaski starajcie się nie połamać bo tylko kropelka zostanie)
    -wybebeszamy „zaawansowaną” chińską elektronikę
    -przelutowujemy kabelki idąc od strony leda (czerwony/biały/czarny)
    -składamy odbiornik skręcając niezbyt mocno bo nam guzik przestanie działać

jak niejasno opisane to patrz zdjęcie z jakiegoś forum podesłane podobno przez sprzedawcę jako instrukcja, ale grunt że działa

system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Domyślnie

Cześć, ostatnio po wielu pozytywnych opiniach zakupiłem do mojej 300 wspomnianego pilota, na szczęście w Polsce, niestety po otrzymaniu przesyłki te same objawy co powyżej ... Znalazłem tego posta i po konsultacji ze sprzedawcą otworzyłem pilota. Okazało się, że kabelki faktycznie błędnie przylutowane. Znowu po konsultacji podjechałem do sklepu elektronicznego i przelutowali kabelki... Niestety nie pomogło.... Odesłałem w ramach reklamacji i za dwa dni miałem nowego. Wszystko hula jak należy i jestem bardzo zadowolony.... Z tąd wniosek, ze przelutowanie nie zawsze pomaga i jeśli jest możliwość to po prostu reklamować.... Pozdrawiam
    Pozdrawiam! Irek

Domyślnie

Przy takich objawach powinno pomóc.
    Ja kupiłem na ebay'u więc nie miałem możliwości wymiany, a przynajmniej byłoby to mało opłacalne, więc po pierwszej fazie wq....nia przeleciałem zabawkę miernikiem, później fora i po przelutowaniu kabelków wszystko smiga. Metoda potwierdzona już przez sporo osób więc albo słabo słabo im lutowanie poszło albo miałeś większego pecha i coś jeszcze było zwalone w ramach bonusa.
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Uprawnienia umieszczania postów