Szukaj
Jak dla mnie wszystkie foty super, z naciskiem na ostatnią i tą z gitarrrrrrą![]()
zdecydowanie protestuje przeciwko "chwytom!" :P
1. ladnie wykadrowana i zaświecona.
słaby wzrok mam, ale czerwone to tylko na pierwszym są....
Pozdrawiam
D40
1. jakoś tak płasko zaświecone, mały kontrast, tło bardziej zwraca uwagę niż modelka.
2. znów za mocny motyw robi tło, nieszczęśliwe ułożenie ręki między nogami, coś dziwnego i nienaturalnego dzieje się w okolicach łokcia lewej ręki modelki, mniej podoba mi się stópka, wzrok opuszczony jakoś też
3 i 4. a tu odwrotnie - przydałaby się jeszcze większa ucieczka od studia, czyli wzrok nie w aparat, a gdzieś przed siebie; tym bardziej że dość naturalne światło wyszło
Ogólnie tak sobie. Jedynie czwórka mi pasuje bardziej - gdyby jeszcze bez kawałków fotela.
Dla mnie 3 i 4, doskonałe światło. Reszta też mz b.dobra.
@ mOSAd
Dzięki.
Co do 1 i 2 - bardziej jednolitego tła już nie mogłem znaleźć, ale rozumiem, o co Ci chodzi - posiedzę jeszcze przy nich. 3 i 4 - mam też takie, o których piszesz, ale z nieznanego powodu zamieściłem te. Bardzo dziękuję za cenne wskazówki, postaram się wykorzystać.
Pozdrawiam
Witek
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Chyba nie chodzi o jednolitość, a o oświetlenie - według mnie jest za mocne, a jego kierunek podkreśla niejednolitość i fałdki. Może bardziej coś ze światłem niż z tłem nie tak? Na 3 i 4, tło już gra mniejszą rolę, może podsunąłeś bliżej światło, może jego inny kierunek nie oświetla już tła i dlatego jest lepiej, choć mniej studyjnie i glamourowo.
Chodzi tylko by to było zauważone, wiadomo, warunki nie zawsze idealne. To studio, więc można kombinować dalej i "idealizować" kolejne kadry. Jak tylko się widzi błędy czy problemy lub wie dokąd zmierzać. Ja się jakoś nie mogę zmusić do robienia zdjęć w studio, więc bardziej już nie pomogę.
Skontaktuj się z nami