Szukaj
Witam
Bardzo ładna, naturalna modelka. Podoba mi się drugie i trzecie zdjęcie. A zastrzeżenia? Po pierwsze - RAMKA! Po drugie - na dwójce przeszkadza gałązka, która wlazła w kadr. Po trzecie - jak do portretu to dla mnie zbyt mało światło/za dużo kontrastu/zbyt ostra obróbka (niepotrzebne skreślić). Poza tym kombinuj dalej, bo nieźle było
Pozdrawiam
Witek
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Na początku denerwował mnie ten łupież.... znaczy śnieg. Potem mi przeszło. Nie pasuje mi tak nasycona twarz (2) - zdjęcie saturacji poprawia efekt jak na moje oko. Podobnie konwersja do cz-b czyni fotki bardzo atrakcyjnymi. Świadczy to moim zdaniem tylko o niedoskonałości obróbki, a zdjęcia są jak najbardziej udane.
W zasadzie główny zarzut mam do koloru skóry, która jest nienaturalnie pomarańczowa.
Szkoda, że nie ponumerowałeś. Ale ogólnie bardzo podobne zdjęcia za drugim wrzutem z jednego powodu. Mina modelki. Zwróć na to uwagę może, bo na pierwszych trzech jest ok, a teraz ciągle taka sama i do tego o wiele gorsza. Ostatnie zdjęcie na moje oko zdecydowanie najlepsze, popracowałbym trochę tylko nad wyciągnięciem szczegółów ze świateł (śniegu) jeśli nie naruszy to zdjęcia. Ciekawy kadr i dobre światlo.
Podoba mi się że mimo kapelusza jest dobrze doświetlona twarz, może napisz czego to zasługa w tym przypadku - być moża ta wiedza się komuś przyda.
Gdyby nie tak zróżnicowane tło, to zbliżenia też byłyby bardzo fajne (choć brak mi trochę ostrości, może po zmniejszeniu). Lewa strona całkiem wypalona, prawa pełna ksztaltów. Jedynie przedostatnie odstaje trochę od tego schematu (równomiernie zagracone) i dlatego mi bardziej przypadło do gustu (może za mocne czernie troszke?). Na 6 (najciaśniejszy portret) pokazałeś za to bardzo fajną grzywkę oraz silnie podkreśliłeś spojrzenie. To mi się podoba.
Jak również czarno-biała konwersja ogólnie.
Nie wiem jeszcze czemu wszędzie mam wrażenie nieostrości - na oczach głównie - być może to cecha małego formatu jedynie, a być może techniki.
Acha, ogólnie zdjęcia udane jak najbardziej (z zastrzeżeniem ostrości i monotonnej miny).
Niezły debiut na forum
D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl
Bardzo dobra seria, jestem totalnym amatorem, ale naprawde mi sie podobają. Ramka tylko nie wpasowuje sie w klimat. Modelka świetna.
Skontaktuj się z nami