pozdrawiam
Szukaj
pozdrawiam
Wiem, że nie miałeś zapewne możliwości ingerencji w pejzaż ale cały efekt popsuty jest przez chałupkę w PG rogu.
W moim odczuciu jako osoby oglądającej zdjęcie tworzy się wrażenie, że ów chałupka stanowi drugi poza kamykami mocny punkt kadru i odciąga tym samym wzrok od kamyków zatrzymując go na niej samej.
Więc moja rada - jak pokazujesz coś tak silnego jak zamarznięty kamyk to unikaj umieszczania w kadrze innych silnych punktów.
Poza tym zdjęcie estetycznie pokazane i dobre technicznie.
Mi chałupka nie przeszkadza. raczej te kamyki są zbyt słabym punktem i jako takie przeszkadzają w mojej ocenie.
Świetnie dobrany tytuł zdjęcia. Podoba mi się również z innego względu. W końcu to moje okolice![]()
Super fotka! Pozdrawiam
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
Lód za śliski!
A poważnie, to może by wzmocnić tonację dolnej części zdjęcia, lodu właśnie...? Gdyby trochę dodać mu kolorystycznej głębi... Chyba że zamiarem była high key?
Pozdro
sprzęt: fotografuję sercem
jeśli chodzi o kolor i kontrast to nie chciałem przedobrzyć, krajobraz zastany był raczej mało kontrastowy (mgła, szadź)
Ode mnie jedna mała uwaga - daj jakiś gradient z góry. Choćby mały - bo jestem na krawędzi stwierdzenia - "kiepska ekspozycja"
Chata mnie nie przeszkadza.
Podoba sie bardzo! Przychylam sie do sugestii autografa.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Ładnie oddana perspektywa powietrzna.A może więcej "twardego,błyszczącego lodu "na pierwszym planie./Jakieś selektywne wyostrzenie????????/
Skontaktuj się z nami