Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kłódki do plecaka

Zbliżają się ferie zimowe, czas podróży i tułaczek po dworcach, rynkach np. w górach.

Mam pytanie do forumowiczów która kłódka najlepiej chroniła by mój sprzęt:

- model A

- model B

- model D

- model 4

wg. mnie najsolidniej wygląda model A
    mam plecak Lowepro Fastpack 350.

moze ktoś z was ma jakąś propozycje inną ? jakieś doświadczenia ?
    Ostatnio edytowane przez Otiv ; 04-01-2009 o 15:41

Domyślnie

Wiesz ja tak sobie myślę że jak kogoś zainteresuje zawartość plecaka to takie zabezpieczenia na wiele sie nie zdadzą. A poza tym zabezpieczać sprzęt wart pewnie co najmniej kilka tys PLN kłódeczką za 6,00 PLN to trochę ......
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

model e
    Smith & Wesson

Domyślnie

Jeżeli kłódki to tylko z atestem i to takie żeby conamniej złodziej musiał markową szlifierką przecinać. Nieatestowane kłódki można przecięż łatwo spinaczem albo scyzorykiem otworzyć. A jak trafi na mało inteligentnego złodzieja to może jeszcze cały plecak ukraść ....właśnie a może by tak jeszcze łańcuch ?

Domyślnie

nie bardzo rozumiem to Ty kolego zamierzasz taki plecaczek gdzieś zostawiać ?

bo jeśli nie chcesz ,to z kłódką czy bez -jeśli kilku typów będzie chciało się do niego dobrać to i tak żadne zabezpieczenia nie pomogą

Domyślnie

Tego typu zabezpieczenie nie uchroni zawartości plecaka przed kradzieżą, jak złodziej nie poradzi sobie z kłódką to poradzi sobie z materiałem - chyba że będzie z kategroii kretynów jakich opisywali ostatnio na Onecie. Jeśli już zdecydujesz się na coś takiego to dodatkowo wykombinowałbym jakiś woreczek na kłódkę - sam widok takiego ustrojstwa może podziałać bardziej mobilizująco na amatora cudzej sugerując że zawartość bagażu jest cenna.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Tego typu zabezpieczenie nie uchroni zawartości plecaka przed kradzieżą, jak złodziej nie poradzi sobie z kłódką to poradzi sobie z materiałem - chyba że będzie z kategroii kretynów jakich opisywali ostatnio na Onecie. Jeśli już zdecydujesz się na coś takiego to dodatkowo wykombinowałbym jakiś woreczek na kłódkę - sam widok takiego ustrojstwa może podziałać bardziej mobilizująco na amatora cudzej sugerując że zawartość bagażu jest cenna.

dokładnie, złodzieje coraz cwańsi jak widzą plecak na foto szpeje- dobrze zapakować dodatkowo w coś innego

Domyślnie

nie chce zostawiać tylko są takie sytuacje ze np. gdzieś w kolejce stoję z plecakiem np. na stoku no i przez zimowa kurtkę trochę mało czuć i chciałbym się tym zabezpieczyć.

z tych linków chyba model A wygląda najsolidniej ? nie sądzicie ?

Cytat Zamieszczone przez -bob- Zobacz posta
    model e
    Smith & Wesson
    same pistolety, noże i zegarki

Domyślnie

Jeśli już miałbym wybierać to wersja B, najbardziej mi podchodzi ze względu na wielkość i ew. utrudnienie w przecięciu kłódki.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

puchbeary
    Gość

Domyślnie

I taki biedny złodziej który zobaczy plecak zabezpieczony taką wypaśną kłódką usiądzie i zapłacze - "O co ja biedny pocznę. To taka solidna kłódka". A później porzuci swój niecny proceder, zrozumie że źle czyni, u przydworcowego fryzjera poprosi o wystrzyżenie tonsury i zgłosi się do najbliższego zakonu...

Nie, jakoś nie sądzę. Myślę natomiast że złapie za tą kłódkę i mocno szarpnie - jak znam zamki błyskawiczne to dobrze będzie jeśli wyrwią się same blaszki a zamek i ząbki zostaną choć podejrzewam że Twój plecak stanie się podobny do kobiety lekkich obyczajów - będzie otwarty na obcych.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów