...tak mi się skojarzył ten gość, więc tytuł może trochę naciągany
Nie wiem czy to jeszcze dla niektórych portret ( lub może głowa), czy już street, bo jednak złapane na ulicznej paradzie. Oczywyście, opinie mile widziane.
Szukaj
...tak mi się skojarzył ten gość, więc tytuł może trochę naciągany
Nie wiem czy to jeszcze dla niektórych portret ( lub może głowa), czy już street, bo jednak złapane na ulicznej paradzie. Oczywyście, opinie mile widziane.
Ja mam tylko jedną sugestię - posiedź jeszcze trochę nad tym b/w bo tutaj jest niestety trochę szarawo i płasko.
Wrzuć kolor jeśli możesz.
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
Za sugestiami kolegi elix wrzucam pierwotną/poprawioną wersję.
Czekam na opinie, czy lepiej, czy nie
Noo nie mogę, a jakbym nie miał kolorowego filmu to co?-oczywiście j
ke.
Dzięki za zainteresowanie.
Pzdr.
Wydaje mi się, że jest lepiej (tzn jeśli miałbym wybierać z tych dwóch to wybrałbym nr 2) ale miejscami, szczególnie na twarzy zrobiło się teraz za ciemno i na tych kolcach (?) na głowie pojawiły Ci się jakieś takie brzydkie białe kropki. A co do koloru - w zasadzie to się zastanawiam czemu zdecydowałeś się na b/w w tym przypadku - kolor mz byłby tu bardziej na miejscu, szczególnie, że w wypadku b/w znacznie bardziej dostrzegalne są szczegóły tła, które jest delikatnie mówiąc dość mocno chaotyczne.
Aczkolwiek mz jest to dość dobry materiał do ćwiczeń jeśli chodzi o konwersję.
No więc, pokolei:
Dzięki za dalsze zainteresowanie. Nie wiem dlaczego uważasz, ze jest miejscami za ciemno, mz tak powinno być - dlaczego?, może się wyjaśni jak wrzucę kolor, ale w innym kadrze.
(Kropki są dla mnie pomijalne (łatwo usuwalne stempelkiem).Co do kropek na twarzy to jakiś brokat lub coś podobnego, a kropki na "kolcach", myślę że to refleksy światła na materiale z którego są zrobione. Zresztą jest ich więcejna czarnym czepku i piance też są.
)- ale to chyba OT?
B&W po primo:
Taka moja wizja tego ujęcia.
Secundo:
Kolor tła zupełnie nie zagrał z pierwszyn planem i wprowadzał jeszcze większy chaos.Na tło miałem znikomy wpływ, gdzie zdj. było robione już wspomniałem.
Pzdr.
A i wspomniany kolor.
Też pod ocenę.
Pzdr.
Domyślałem się, że może być tak kolorowo i dlatego właśnie dopytywałem czemu zdecydowałeś się na kolor- ja osobiście bardzo lubię wszelkie "monochromy" ale tutaj akurat wydaje mi się, że pozbawiając się koloru pozbawiasz się jednocześnie jednego z interesujących wymiarów zdjęcia. Co do tych "białych kropek" domyślałem się (a po drugim zdjęciu już jestem pewny) że pochodzą z materiału - chodziło mi bardziej o to, że taki sposób konwersji "wyciągnął" je i stały się bardziej widoczne (niż w wersji 1). Tak czy inaczej wersja 2 jest na pewno wiele lepsza, a teraz jak oglądam, gdy już zmalało natężenie światła wpadającego mi przez okno do pokoju to nawet powiem, że odbieram to jeszcze lepiej niż rano
Co do zdjęcia nr 2 to akurat kadr zupełnie mi nie leży i chyba jedynym atutem tego zdjęcia są kolory i "atrakcyjność" modela- patrzę na to także przez pryzmat kategorii w jakiej umieściłeś to zdjęcie (przypominam - Portret).
Skontaktuj się z nami