Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Toruń-listopad

Domyślnie

Próbuj dalej, dalej, dalej, dal.....
    ps. wysotrzenie fotek nic nie da.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

na wszystkich fotkach widać ,że nie masz pomysłu na kadr (nr 2 jest wyjątkiem w/g mnie, ale też ciekawe nie jest)
    może w przyszłości najpierw zastanów się co chcesz fotografować a potem ,,ogień,,

Domyślnie

Pierwsze odczucia mam podobne jak -bob- - brak pomysłu na kadr i temat zdjęcia. Skoro to pierwszy dzień z Nikonem to w pewien sposób tłumaczy "fascynację pstrykaniem" ale nie tłumaczy publikacji tych akurat zdjęć. Spróbuj poświęcić więcej czasu na odpowiednie skomponowanie kadru, zastanów się co chcesz pokazać i jak chcesz pokazać, a wyzwalanie migawki ogranicz do minimum (czyli do sytuacji gdy spełnione są powyższe warunki).
    Jeśli na zdjęciu 5 chciałaś pokazać tą płaskorzeźbę (czy jak to się tam nazywa) to dlaczego obcięłaś jej skrzydła?
    Czy na zdjęciu nr 6 - jeśli tematem miała być figurka - można było jakoś pozbyć się tego wchodzącego w kadr badyla? A może można było podejść bliżej/wyżej? Stworzyć odpowiednie tło przez lepszy dobór kadru?
    Takich i podobnych pytań można w przypadku tych zdjęć postawić mnóstwo - to tylko przykłady aby nieco naprowadzić Cię na właściwy trop.

Podsumowując - wyciągaj wnioski i próbuj dalej

Rozmowny Awatar maddnes
    Miasto
    Bournemouth uk

Domyślnie

też miałem swój pierwszy dzień z nikonem (podobny)
    dasz radę 3mam qciuki

Uprawnienia umieszczania postów