Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Cls sb900 + sb600

Witam mam taki problemik.
    Chce żeby sb900 była na aparacie i wyzwalała sb600 gdzieś na statywie.
    Jak to ustawić? Obydwie działają jako zewnetrzne a nie wiem jak ustawic SB900 coby wyzwalala sb600
    Nikon FX + troszkę gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bsiuda Zobacz posta
    Witam mam taki problemik.
    Chce żeby sb900 była na aparacie i wyzwalała sb600 gdzieś na statywie.
    Jak to ustawić? Obydwie działają jako zewnetrzne a nie wiem jak ustawic SB900 coby wyzwalala sb600
    Ta na aparacie czyli w tym przypadku SB900 jako MASTER, a SB600 jako REMOTE i musi działać
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Na Twoim miejscu, to ja bym obie Sabiny wyzwalał zdalnie z wykorzystaniem lampy wbudowanej...

Domyślnie

Ja również bym zrobił jak radzi Majek
    w d80 lampe ustawił w tryb comander a resztę jako REMOTE (w sb-600 masz to w ustawieniach osobistych lampy a w 900 chyba tym przełącznikiem on/off/ i coś tam jeszcze)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Możesz jeszcze ustawić sześćsetkę na SU-4 i wtedy będzie sie odpalać przez wbudowana fotocelę czyli zawsze kiedy błyśniesz dziewięćsetką albo czykolwiek innym jesli taki będziesz miał kaprys

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Możesz jeszcze ustawić sześćsetkę na SU-4 i wtedy będzie sie odpalać przez wbudowana fotocelę czyli zawsze kiedy błyśniesz dziewięćsetką albo czykolwiek innym jesli taki będziesz miał kaprys
    SB-600 nie ma fotoceli
    Brak stopki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    SB-600 nie ma fotoceli
    No tak , poniosło mnie. Przepraszam

Domyślnie

Hmm mi sie udalo sparowac SB900 jako master i sb600 jako remote bez problemu. Ale to na D3. A ostatnio probowalem na D70 kolezanki ustawic SB900 jako slave i nic nie pomagalo. Ustawilem D70 jako commander w opcjach, a SB900 w tryb REMOTE. Niestety za nic nie chcialy sie widziec. Przelecialem wszystkie grupy i kanaly i dalej cisza. Ktos wie czy D70 i SB900 sa w ogole kompatybilne?

Domyślnie

mi z D80 tez nie chcialo śmigać tak jak piszesz
    Nikon FX + troszkę gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bsiuda Zobacz posta
    mi z D80 tez nie chcialo śmigać tak jak piszesz
    Mi bez problemu działa w tej konfiguracji. Ważne aby kanał odpowiedni ustawić w aparacie i lampie + przypisać do danej grupy.
    Oczywiście Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów