Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Hmmm... To jakies dziwne rzeczy sie dzieja... Wersja 3.4 (dla pewnosci sciagnieta jeszcze raz z linka, ktora podal m.i.t. -- ni cholery nie chce dzialac w CS; nie pokazuje prevki w oknie wyboru pliku, a proba otwarcia konczy sie komunikatem "Could not complete your request because it is not the right kind of document". Podmiana na jakas starsza wersje (bodajze pierwsza z tych, ktore kumaly foty z D200), skutkuje tym, ze prevke widac, ale proba otwarcia konczy sie jedynie informacja "Could not complete your request because this version of PhotoShop does not supply the services required by this plug-in module." No i co o tym wszystkim myslec.
    Pytanie do wszystkich, ktorym wersja 3.4 dziala w Shopie CS; ma ktos z Was zainstalowane obydwie wersje PhotoShopa jednoczesnie? Moze wlasnie tu lezy problem...?!

EDIT:
    No kurna! m.i.t.! Dopiero teraz zauwazylem to co zalaczyles! Nie rob ludzi w konia! To przeciez nie jest Adobe CameraRAW, tylko gowniany "Nikon NEF plugin". To shit, ktory instaluje sie bodajze z Nikon Capture. Widziales w ogole jak wyglada Adobe CameraRAW?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, hmm... nie wiem o czym do mnie rozmawiasz

Nikogo w konia nie chcialem zrobic - poszukalem tego CameraRAW na stronie adobe i nalazlem linka ktorego wyzej podalem - zrobilem jak opisalem i moge teraz otwierac NEFy z D50 - wczesniej tego nie moglem zrobic.

Nie wiem czy to jest gowniane, czy nie, ale fajnie, ze w koncu moge te NEFy otworzyc

Jakbys mogl pokazac screenshota jak wyglada CameraRAW to bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam!

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 ]
    O mam, faktycznie nie wyglada tak samo jak "gowniany NEF plugin" :

http://www.ultrazoom.cz/uploaded_ima...raw-763881.jpg

Jeszcze jedno:

"Supported cameras for Camera Raw 3.3

Support for the following cameras is included in Photoshop CS2. Camera Raw 3.1 is not compatible with Photoshop CS."

Cytat ze strony Adobe.
    D50 kit

Domyślnie

Adobe CameraRAW wyglada tak:

Camera Raw 3.1 is not compatible with Photoshop CS."
    No i wlasnie o to mi chodzilo, piszac wczesniej, ze koledze sjm udalo sie cos, czego nie potrafili zrobic inzynierowie z Adobe.
    Moze wszyscy powyzsi uzywaja "Nikon NEF plugin" myslac, ze to nowy CameraRAW cudem dzialajacy w PS CS?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, mnie juz wyprowadziles z bledu ktory trwal jakies 10minut - faktycznie nie jest to CameraRAW ale i tak sie ciesze, ze udalo mi sie w ogole otworzyc NEF'a. CameraRAW nie jest obslugiwane przez PS CS wiec i tak jest dobrze

Tylko nie jestem pewien czy to faktycznie Nikon plugin, bo zaskoczyl dopiero jak probowalem otworzyc CameraRAW- wczesniej wyskakiwal blad przy otwarciu...

Dzieki i pozdrawiam,
    Maciek
    D50 kit

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m.i.t
    stigCameraRAW nie jest obslugiwane przez PS CS wiec i tak jest dobrze
    Tylko nowsze wersje. Starsze dzialaja poprawnie. Zreszta PC CS zaraz po instalacji posiada CameraRAW, tyle tylko, ze nie obsluguje NEFow z D50, D70s i D200.

Cytat Zamieszczone przez m.i.t
    Tylko nie jestem pewien czy to faktycznie Nikon plugin,
    Zamknij Shopa, znajdz w katalogu z jego pluginami plik "Nikon NEF Plugin.8Bi" i zmien mu na chwile rozszerzenie na jakies inne. Uruchom Shopa raz jeszcze i sprobuj wtedy otworzyc jakies NEFa.
    To ustrojstwo, jak zreszta widac po tych obrzydliwych blado-fioletowych ikonkach, instaluje sie wraz z Nikon Capture.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Faktycznie masz racje - znalazlem ten plugin, znalazlem tez starsza wersje camera RAW i probowalem ja podmienic na nowa - niestety na prozno... Nie rozumiem tylko dlaczego programisci z Adobe maja w d**ie posaidaczy niewiele starszej wersji ich oprogramowania?!

stig mam jeszcze jedno pytanie - czy CameraRAW jest warte zachodu i starania sie o CS2? Czy moze znasz jakas alternatywe?
    D50 kit

Domyślnie

stig
    Rzeczywiście miałem zainstalowane obie wersje PS przez około miesiąc.
    Tą wersję ściągnąłem z jakiegoś linka na forum nie pamiętam czy koniecznie ze strony adobe
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Oszczędny w słowach Awatar piotrowm
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Stig u mnie z D70 swobodnie chodzi, natomiast mam problem z otwarciem NEFów z D2X
    w Camera Raw. Pokazuje się taki sam komunikat jak w Toim przypadku. Nie mogę nie-
    stety pokazać tego bo już przeszedłem na plugin Bibbla, który wyłącza CR do czasu jego
    usuniecia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrowm
    Stig u mnie z D70 swobodnie chodzi, natomiast mam problem z otwarciem NEFów z D2X w Camera Raw.
    A to też nie dziwota. ACR v. 2,4 czyta bez problema nefy z D70 i działa pod CS.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów