Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: i jest moc...

Domyślnie

nr 1 inaczej bym ciął od dołu i poprosiłbym konia o jeden krok do przodu aby światło objęło cały jego łepek.
    nr 2 nie widzę nic ciekawego w końskim zadzie i plecach dziewczęcia.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Teraz widzę już i 2 Ale pierwsze ciekawsze mimo kompozycji... Tutaj tylko koń i dziewczyna od tyłu, dodatkowo to, że dziewczyna się ogląda dodaje jakiejś sztuczności moim zdaniem, ale to tylko moje zdanie :]
    Nikon dslr

Domyślnie

W wypowiedzi carl00s'a pojawiła się uwaga odnośnie szumów na zdjęciu nr 1.
    Z załączonego do zdjęcia EXIF'u wynika, że zdjęcie było robione na ogniskowej 135mm, czasie 1/800s i ISO 1600.
    Może warto byłoby spróbować dłuższego czasu, np 1/250s a wtedy ISO i szumy byłyby niższe?
    Co do samego kadru to wersja pionowa, ale z całym łbem konia byłaby ciekawsza.

Domyślnie

Ghostface,
    hmmm...
    a obejrzała się, bo z tyłu drugi koń coś zręcznego odwalił .

marbed,
    ad nr 1) postaram się, o ile uda mi się nie spaść kolejną razą z trybuny.
    ad nr 2) mi się jakoś sentymentalnie to zdjęcie po prostu podoba, stąd wstawiłem, a sam kadr wydaje mi się w miarę przyjemny, ale oczywiście to moje odczucie i nie każdemu musi się podobać. trzeba przyznać, że szału tam nie ma jednak w tym zdjęciu .

S_Beast
    zrozumiałem to już z wcześniejszych wypowiedzi. nie ma co powielać rad innych.
    problem polega na tym, że tam nie ma czasu na pewne kroki, a w tle, jak widać, jest ciemnia, stąd takie ustawienia.

Domyślnie

sentymenty do albumu...

Domyślnie

lipa jeżeli chodzi o kadr. zastanów się co chcesz pokazać i jakie emocje przekazać. mi się wydaje to zdjecie totalnie wyprane z jakiego kolwiek wyrazu. takie bezpłciowe. jeśli już to za duża GO i za szeroko. no i niskokontrastowe - to mnie chyba boli najbardziej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów