Close

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 214

Domyślnie

Żeby wciągnąć do viewnx to muszą być na karcie pamięci w podanym katalogu NIKON/CUSTOMPC a karta pamięci musi być podpięta do kompa przez czytnik kart

Domyślnie

Tak też było (chyba że nie może to być "wewnętrzny" czytnik?).

Idę jeszcze raz sprawdzić.

Domyślnie

Ja używam czytnika wbudowanego w laptopa, nie może to być czytnik w aparacie

Domyślnie

Teraz poszło :/
    Dziękuję za pomoc

CinnamonGirl
    Gość

Domyślnie

A ja mam 'problem' prawdopodobnie z moim wzrokiem lub co gorsza inteligencją.
    Wgrałam sobie kilka profili również te profile d2xmode. Zrobiłam sobie rawa (a raczej chłopak mi cyknał forkę) po czym jeszcze w aparacie (chciałam zachować ten sam kadr i te same warunki oswietleniwe) wywołałam go we wszystkich tych profilach. I kurcze nie widzę żadnej róznicy na tym zdjęciu miedzy profilami d2xmode1, d2xmode2 i d2xmode3. I mam zagwostkę czy warunki nie te (aby było widać róznicę), czy monitor nie ten a może cos schrzaniłam. Na wykresie rozkłądu w aparacie tez są w tym samym miejscu.

Poniżej zdjecia (nie oceniamy kadru, ostrosci to były testy sigmy na ff i bf i zdjecie robił moj facet)
    d2xmode1 http://img94.imageshack.us/img94/6734/d2xmode1.jpg
    d2xmode2 http://img709.imageshack.us/img709/9510/d2xmode2.jpg
    d2xmode3 http://img202.imageshack.us/img202/9596/d2xmode3.jpg

Co jest nie tak?

Domyślnie

Profile są nie tak Te d3xmode co ludzie dają to właściwie puste pliki ncp. Otwórz sobie je notatnikiem a potem weź jakiś inny profil i porównaj zawartość

CinnamonGirl
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Profile są nie tak Te d3xmode co ludzie dają to właściwie puste pliki ncp. Otwórz sobie je notatnikiem a potem weź jakiś inny profil i porównaj zawartość
    no wgrałam te z tego wątku.

Inne z jakies paczki co sciagnełam powdouja zmiany ale nie wiem czy tez poprawne . Oba pliki maja jakies badziewie wewnątrz po otwarciu w notatniku. Co w takim razie mam ściągnąć?

Sciągnęłam cos ze strony nikona ale ma rozszerzenie .NOP i co ztym zrobić nie mam pojęcia ;/
    Ostatnio edytowane przez CinnamonGirl ; 01-05-2010 o 13:12

Domyślnie

W innej paczce to nie były profile d2x tylko próba stworzenia ich przez kogoś (był link do stronki gościa) i tam faktycznie widać zmianę, ale jak porównasz z profilami które masz w viewnx to wychodzi zupełnie coś innego. Niestety Miałem spróbować zrobić swoje wersje tych profili ale niestety nie mam czasu wiecznie, póki co jedyne co Ci zostaje to używanie tych "podrabianych" profili lub zmiana seryjna wszystkich zdjęć z danego setu w viewnx na komputerze. Nie jest to aż tak kłopotliwe by nie móc tego przeboleć, aczkolwiek sam bym chciał mieć te profile kolorów w aparacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CinnamonGirl Zobacz posta
    Sciągnęłam cos ze strony nikona ale ma rozszerzenie .NOP i co ztym zrobić nie mam pojęcia ;/
    Zainstalować w aparacie...

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów