Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Jak nie makro to co?? Krajobraz?? Ja proszę o kometarz do zdjęcia a nie czy to makro czy nie. Myślałem, że mogę poprosić kogoś o skomentowanie i zamieszczać tu swoje prace ale jak nie to nie.

Domyślnie

Jak dla mnie to super, brakuje mi tu trochę zieleni, koloru nadzieji,
    wszystkiego najlepszego NOWYM ROKU.

Domyślnie

Dziękuję i wzajemnie!

Domyślnie

makro to skala odwzorowania od 1:1 do 10:1 , więc.....
    tutaj brak ostrości przede wszystkim ,po zmniejszeniu zawsze (prawie zawsze) jest potrzeba wyostrzenia

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Mam wrażenie,że chcesz się dowiedzieć,czy udało Ci się poprawnie ustawić ekspozycję i czy słonko ładnie oświetliło bombkę, a nie czegoś o wartości tego ujęcia.Według mnie to bez sensu.Eksperymentujesz z gadżetami i w porządku, bo ćwiczyć trzeba i to się chwali,ale takich ujęć nie wrzuca się do oceny,bo po prostu nie ma czego oceniać.Szczęśliwego Nowego Roku
    "Makro jest jednym z tych gatunków fotografii, który niemal zawsze rzuca na kolana. Fotografującego"(autor:ja)
    D300 i trochę szkieł, ostatnio Sigma 24-35 F2 DG HSM

Domyślnie

najpierw technika a potem wartości. Zakazywanie wklejania zdjęć to już imo przegięcie. I bynajmniej nie chodzi tu o CIebie. A wartość zależy od subiektywnej oceny a mi zalezy na obiektywnych kometarzach. Kazano mi cwiczyc technikę wiec poczytałem trochę i chcę wiedzieć czy technicznie jest lepiej. Jak opanuję technike to przyjdzie czas na wartości. Ale dziękuję za komentarz.

bth
    Gość

Domyślnie

Brudna bombka na szaroburym tle strażnikiem miasta. Wolę Monty Pythona O technikaliach piszą koledzy w kilku Twoich wątkach, ale wydajesz się nie słuchać.

Domyślnie

Nie wiem, kto Ci zabronił wrzucać tu swoje zdjęcia, jestem tym faktem lekko zdziwiony.Chwali Ci się,że tak bardzo chcesz opanować technikę fotografowania, ale nie zgodzę się z Tobą,że liczy się na początku tylko technika. Tę opanujesz,bo to w końcu tylko kwestia poznania zasad działania sprzętu i zrobienia kilku tysięcy fotek,ale jeżeli nie będziesz jednocześnie rozwijał daru obserwacji, pozostaniesz tylko rzemieślnikiem skupionym na detalach technicznych. Oczywiście, że wartość ujęcia to kwestia w dużej mierze subiektywnej oceny,ale pokazujesz swoje zdjęcia ludziom, którzy w swojej przygodzie z fotografią przeszli wiele kolejnych etapów eliminujących nijakość, więc próbuj zaskoczyć ich czymś,co zmusi ich do spojrzenia z uwagą na to,co pokazujesz.Wtedy na pewno chętniej Ci doradzą ,bo docenią, że włożyłeś w to serceI pamiętaj,że tutaj każdy się czegoś nadal może nauczyć od innych i że nie każda krytyka jest słuszna.Powodzenia
    "Makro jest jednym z tych gatunków fotografii, który niemal zawsze rzuca na kolana. Fotografującego"(autor:ja)
    D300 i trochę szkieł, ostatnio Sigma 24-35 F2 DG HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Brudna bombka na szaroburym tle strażnikiem miasta. Wolę Monty Pythona O technikaliach piszą koledzy w kilku Twoich wątkach, ale wydajesz się nie słuchać.
    w tej bombce jest aniołek i to on ma być tym strażnikiem
    wiesz technika a technikalia to co innego.

A koledze powyżej dziękuję za komentarze

Domyślnie

Jak dla mnie....to MIŚ od Barei - popatrzcie
    Też nikt nie wiedział po co...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów