Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: D70 od środka

Domyślnie

Na dpreview niedawno czytałem post człowieka, który upuścił D50 z AF 80-200 f/2.8, i niestety, metalowy bagnet został wyrwany z korpusu aparatu - śrubki, wkręcone w plastik korpusu, zostały z niego wyrwane. W przypadku cięższego obiektywu trzyma się przede wszystkim obiektyw a nie korpus, i to obiektyw a nie korpus mocuje się do statywu.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniksk
    (...) Gdzieś tu czytałem i jakimś obiektywie któremu się bagnet urwał bo ktoś trzymał "aparat za obiektyw". Ja bym żadnego obiektywu ani korpusu tak nie potraktował, wydaje mi się, że może dojść do uszkodzenia mocowania
    O to dobrze że o tym piszesz, bo ja jak mam długie tele to zawsze trzymam za obiektyw : .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

jak sie ma ciezkie szklo to normalne ze sie trzyma za obiektyw a nie za body, body jest plastikowe (D70) i wazy 600-800gr. a szklo w moim przypadku okolo 1400

Domyślnie

ja tez mam dlugie tele, ale czasami trzymam jedna reka, zwlaszcza jak strzelam z zaskoczenia (dla mnie:P), ale jest taki trik ktory poratuje upuszczenie AK47 czarno-zolty pasek przypiety z obu stron aparatu oraz glowa wcisnieta w petle jaka powstala podczas tego zabiegu Gwarantuje nawet przypadkowy "drop" nie zaszkodzi tak zabezpieczonymu wlasnemu D hehe, wlasnie sobie przypomnialem jak jeszcze 20 lat temu mowilo sie..."a ja mam juz wlasne M" albo "ja w 98' mialem dostac mieszkanie!" to byly czasy
    Boguslaw Glegola
    www.glegola.co.uk GG: 2383535

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów