Witam. Chciałbym poznac opinie uzytkownikow forum a propo Nikona F75. Czyli co sadzicie, czy warto sie nim interesowac? Z gory dzieki za odpowiedzi![]()
Szukaj
Witam. Chciałbym poznac opinie uzytkownikow forum a propo Nikona F75. Czyli co sadzicie, czy warto sie nim interesowac? Z gory dzieki za odpowiedzi![]()
Mam 1,5 roku ten aparat z kitem 28-80 i jak na amatorskie focenie to jest klawy. Jedyną wadą jaką ja zauważam jest potrzeba przemyślanych fotek, niestety nie da się skasować zrobionego zdjęcia i zrobić powtórkę. A poza tym to super. polecam jednak do niego lepszy obiektyw np. nikkora 28-105.
1. Plasticzany (trzeszczy w lapach)
2. Ma programy tematyczne (odmozdzacze)
3. Nie masz pelnej kontroli nad tym co robisz
4. Kretynskie powiazanie trybu pracy swiatlomierza z trybem pracy aparatu
...
Jednym slowem polka amatorska. Kup na Allegro F80, ceny polecialy na pysk.
2. Kazdy ma chyba programy tematyczne?Zamieszczone przez gALL
3. Dlaczego??
W sumie pomiar matrycowy wszedzie chyba poza manualem, i nie wiem czy mozna wlaczyc matryce w manualu?
Troche dziwne ustawienia na tylnej sciance, nie moge sie tego nauczyc narazie.
Ale czy bycie amatorem to taka wada czy przeklenstwo
zreszta wazne co podepniesz i kto bedzie robil zdjecia
na twoim miejscu postawił bym na F90X, F801s, F70...na allegro znajdziesz w dobrej cenie...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
2. F80 nie ma programow tematycznych (bo i po co), P jak Panika doskonale robi za Zielony Program.1. Plasticzany (trzeszczy w lapach)
2. Ma programy tematyczne (odmozdzacze)
3. Nie masz pelnej kontroli nad tym co robisz
4. Kretynskie powiazanie trybu pracy swiatlomierza z trybem pracy aparatu
...
Jednym slowem polka amatorska. Kup na Allegro F80, ceny polecialy na pysk.
2. Kazdy ma chyba programy tematyczne?
3. Dlaczego??
W sumie pomiar matrycowy wszedzie chyba poza manualem, i nie wiem czy mozna wlaczyc matryce w manualu?
Troche dziwne ustawienia na tylnej sciance, nie moge sie tego nauczyc narazie.
3. Poniewaz powiazanie pomiaru swiatla z trybem pracy aparatu to tolanla pomylka, tak samo tryby pracy AF. Przeciez nie zawsze potrzebna matryca (sam mam najczesciej ustawiony CW lub SPOT, niezaleznie od trybu pracy A, S, M).
Aaaa, z tego co mi sie jeszcze przypomnialo to chyba F75 ma jakiestam problemy ze wspolpraca z SB-80dx (lampa).
Chciałem zauwazyc ze wszystkie jakiekolwiek wzmianki na temat F80 badz F75, F65 koncza sie tym ze namawiacie ludzi na zakup "starszych" ale "lepszych" modeli typu F90x, F801 itp. W takim razie czy nowe aparaty Nikona są to "złe" i nie nadające się do niczego "plasticzane" zabawki dla zupelnych amatorów ?? Coś tu niegra ?!
kiedyś robiono auta solidnie pancerne - patrz polonez, dzisiaj robi się auta dobrze się zgniatające...co nie znaczy gorsze![]()
dzisiaj też robi się pancerne puszki, ale to są w większości aparaty profi...dla amatorów zostawia się plastiki - jak mu się rozwali, kupi nowy...im szybciej tym lepiej![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Oj juz bez przesady....wbijacie aparatami gwozdzie czy jak ?Problem ze starymi korpusami (min F90x) polega na tym ze sa to czesto sprzeta dosc mocno zuzyte......u mnie np ciezko dostac F90x w dobrym stanie. Wszystkie ktore widzialem byly raczej uzywane dosc intensywnie. F80 to nie jest zly sprzet i nie jest wcale taki delikatny (na metalowej ramie) wiec.. juz tak nie demonizujcie
![]()
od demonizowania to tu jest ddmon![]()
trzymałem F80 w rączce...no cóż wolę swój F70, a F90X, to już wyższa półka![]()
Skontaktuj się z nami