hej
szukam obiektywu makro do nikona d80....
prosze o porady...
Szukaj
hej
szukam obiektywu makro do nikona d80....
prosze o porady...
Nie ten dzial, to raz. Dwa - szukaj sie klania w pas, tematow bylo tyle, ze ciezko by je wszystkie wymienic...
Porada dnia: dzial Optyka...
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
tamron 90 F2,8skala 1:1
Nikkor 105/2.8 VR
D300 I 17-55 f2.8 I 150 HSM f2.8 I 70-300VR I SB 800
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Tylko po co ??
Przeciez moze odpowiedza bez szukania po raz n-ty, nie rozumiem takich watkow, moze mam zly humor nie wiem.
Oczywiscie Nikkor 105vr lub tamron 90 2x tanszy a "prawie to samo" - czemu prawie - opcja szukaj.
Do innych Nikonow poza D80 tez bedzie pasowal (tak "na zas").
"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."
Nikkor 105/2.8, Nikkor 60/2.8, Tokina 100/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma 150/2.8. To najpopularniejsze, o kazdym z nich wiele watkow na forum (wystarczy tylko wklepac w Szukajke). Jak juz napisal wigi sprecyzuj pytanie jesli chcesz konkretnej pomocy bo w tym momencie brzmi ono mniej wiecej tak: "Czesc. Szukam samochodu rodzinnego - pomozcie".
kwota jaką moge wydać na obiektyw to ok 3000zł.
potrzebny mi jest do fotografowania roślinek i owadow.... zalezy mi na masakrycznym zblizeniu.... i zarazem odzwierciedleniu rzeczywistośći...
Ostatnio edytowane przez indiia ; 30-12-2008 o 16:31
Jak do roslinek to nowy N 60/2.8 z nanopowlokami bedzie jak znalazl. Bardzo ostry, nawet nie wiem czy nie najostrzejszy ze wszystkich wymienionych macro. Stosunek jakosc/cena - rewelacja ~1500 zl. Za reszte kasy mozesz sobie dokupic lampe (jesli nie masz) albo inne szklo![]()
jeszcze jest Tamron 180 f/3.5, Micro-Nikkor 70-180, Micro-Nikkor 200
Mamiya + Sony
Skontaktuj się z nami