Szukaj
z tego co rzuca sie w oczy, to ciemno, kadrowanie lezy (czemu obciales rybce pletwy?). Mozna bylo podniesc odrobine kontrast i nasycenie kolorow.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
Jest za ciasno i brak obróbki...
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Dla mnie jako człowieka, dla którego akwarystyka była zawodem, to 1 jest o wiele ciekawsza.
Pokazuje, że paletka jest czymś więcej, niż tylko obiektem do fotografowania.
Dzięki, chociaż jedna bratnia dusza... daje się odczuć że czujesz klimat
miałeś paletki?
I na koniec pytanie;
Mam masę zdjęć w tym temacie, jak traktujecie inną "stajnię", czy te również można poddać ocenie?
UWAGA! Mogę zanudzić![]()
Krótki opis gatunku? No tak się nie da, a na pewno w moim przypadku
Spróbuję:
- gatunek pochodzi z Amazonii
- ciekawostką jest to, że poznaje właściciela, daje się głaskać, ba nawet się tego domaga podczas codziennych (niestety) zabiegów pielęgnacyjno-porządkowych
- i najważniejsze; ryba karmi swoje młode (oboje rodziców) wydzieliną skórną, czyli jest to swojego rodzaju ewolucja, ta ryba jest prawie ssakiem!!! (już widzę opinie fachowców)
- hodowla wbrew powszechnej opinii nie jest niemożliwa, aczkolwiek muszę przyznać, że jest "czasochłonna"
I najważniejsze:
To jest KRÓLOWA RYB AKWARIOWYCH
poniżej zdjęcie dokumentujące składanie ikry, i lepiej wtedy nie wkładać ręki do akwarium, chociaż nie są to piranie, potrafią bardzo boleśnie bronić potomstwa (z własnego doświadczenia)
![]()
zapomniałem dodać, tytuł zdjęcia to: KONTROLA JAKOŚCI![]()
Skontaktuj się z nami