Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Dyskowiec

Iwek_22
    Gość

Domyślnie Dyskowiec

Witam
    Od niedawna jestem na tym Forum, ale postanowiłem poddać ocenie jedno z moich zdjęć. Oglądam je pewnie mało obiektywnie, gdyż jest to moje drugie hobby, więc wdzięczny będę za opinie i porady

Domyślnie

z tego co rzuca sie w oczy, to ciemno, kadrowanie lezy (czemu obciales rybce pletwy?). Mozna bylo podniesc odrobine kontrast i nasycenie kolorow.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Jest za ciasno i brak obróbki...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

zdjęcie drugie, może to bardziej "normalne"

Domyślnie

Dla mnie jako człowieka, dla którego akwarystyka była zawodem, to 1 jest o wiele ciekawsza.
    Pokazuje, że paletka jest czymś więcej, niż tylko obiektem do fotografowania.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Dzięki, chociaż jedna bratnia dusza ... daje się odczuć że czujesz klimat miałeś paletki?
    I na koniec pytanie;
    Mam masę zdjęć w tym temacie, jak traktujecie inną "stajnię", czy te również można poddać ocenie?
    UWAGA! Mogę zanudzić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    Mam masę zdjęć w tym temacie, jak traktujecie inną "stajnię", czy te również można poddać ocenie?
    UWAGA! Mogę zanudzić
    Liczą się zdjęcia a nie aparat! Temat oryginalny, więc bardzo przyjemnie się ogląda. Gdybyś jeszcze pokusił się o krótki opis gatunku, albo rzucił anegdota o zwyczajach, to dodałoby wiele twoim zdjęciom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    .....
    Mam masę zdjęć w tym temacie, .....
    UWAGA! Mogę zanudzić
    Może nie zanudzisz a przekonasz ,że akwarystyka to również wspaniałe hobby

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Liczą się zdjęcia a nie aparat! Temat oryginalny, więc bardzo przyjemnie się ogląda. Gdybyś jeszcze pokusił się o krótki opis gatunku, albo rzucił anegdota o zwyczajach, to dodałoby wiele twoim zdjęciom.
    Krótki opis gatunku? No tak się nie da, a na pewno w moim przypadku
    Spróbuję:
    - gatunek pochodzi z Amazonii
    - ciekawostką jest to, że poznaje właściciela, daje się głaskać, ba nawet się tego domaga podczas codziennych (niestety) zabiegów pielęgnacyjno-porządkowych
    - i najważniejsze; ryba karmi swoje młode (oboje rodziców) wydzieliną skórną, czyli jest to swojego rodzaju ewolucja, ta ryba jest prawie ssakiem!!! (już widzę opinie fachowców)
    - hodowla wbrew powszechnej opinii nie jest niemożliwa, aczkolwiek muszę przyznać, że jest "czasochłonna"
    I najważniejsze:
    To jest KRÓLOWA RYB AKWARIOWYCH

poniżej zdjęcie dokumentujące składanie ikry, i lepiej wtedy nie wkładać ręki do akwarium, chociaż nie są to piranie, potrafią bardzo boleśnie bronić potomstwa (z własnego doświadczenia)

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

zapomniałem dodać, tytuł zdjęcia to: KONTROLA JAKOŚCI

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów