Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Przed zachodem

Domyślnie Przed zachodem

Proszę o opinie i uwagi odnośnie poprawności kadru i kolorów (zdjęcie robione przed zachodem słońca jedynie z filtrem UV). Czy udało się oddać klimat chwil przed zachodem? Jestem w trakcie kalibracji matrycy w MBP i każda uwaga dot. koloru i kontrastu jest dla mnie ważna. Z góry dzięki

Nikon i reszta

Domyślnie

Jeśli zdjęcie ma mieć związek z tytułem to nie oddaje tego klimatu. Raczej wygląda na bardzo wczesny, mało malowniczy ranek.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Kompozycyjnie ok, co do klimatu przed zachodem to nie bardzo go to zdjęcie oddaje, podłoga za ciemna, a kolory no cóż szaro-bure, ale to ta pora roku ni to zima ni jesień. Spróbuj przyciemnić niebo rozjaśnić podłogę selektywnie.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Kurcze pisaliśmy jednocześnie miałem też o poranku napisać to by dopiero wyszło.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

kadr niezły, u mnie ciemnosci na dole nie wdze ale totalny brak nieba - a to nie jest domeną pory przed zachodem słońca

pozdrawiam

kulten
    Gość

Domyślnie

Mógłbyś pstryknąć dokładnie to samo zdjęcie ale z użyciem filtra szarej połówki by wydobyć niebo. Efekt murowany.

Domyślnie

co do nieba to przyznaję, że takie z reguły widuję o poranku
    Nikon i reszta

Domyślnie

kolorystyka zupełnie nie jest w klimacie zachodu słońca, a jeśli chodzi o kadr, to ok
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Rzeczywiście, niebo nie wskazuje na schyłek dnia. Połóweczka byłaby pomocna. Gdzie robiłeś fotkę?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Za poprzednikami: połóweczka na górę, miło by było jakby jeszcze jakieś chmurki się pojawiły, bo troszkę pustawo jest.

Uprawnienia umieszczania postów