Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie w starej stodole ...

nie bardzo wiedzialem do ktorej kategorii ta seryjke, ale mysle ze dobrze trafilem (ani to architektura, ani martwa natura) bede wdzieczny za komentarze i podpowiedzi ... szczegolnie jesli chodzi o zabawe swiatlem i przepalenia ... co mozna bylo lepiej, bo zawsze moge tam wrocic np. o innej porze ... foty robione przed poludniem i w wiekszosci 50/1.8 ...

1.

czy takie pokazanie wnetrza z przepaleniami jest dopuszczalne w tym wypadku, czy przez wrota powinno byc widac "swiat zewnetrzny"

2.

3.

4.

5.

6.
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

humm wiem ze reportaze nie ciesza sie takim wzieciem jak portrety, ale prawie 100 wyswietlen i zero komentarzy czyli foty "srednia koreanska" (jak to mawia moj kumpel pytany o wielkosc prezerwatyw) ani gnioty (bo juz by mi sie dostalo) ani dobre (bo nikomu nawet skomentowac sie nie chce)

cuz trzeba podgladac, czytac i probowac dalej ...
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

to moze ja. Nie podobaja mi sie. Tzn - niby kadry przemyslane, ale jakos ani ta konwersja do bw ani temat mi nie podchodza. Technicznie - fajnie ostre.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

podoba się 5 i 6, za mało szerokiego kąta
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

5 i 6 fajne
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

praktycznie zrobiłeś dwa zdjęcia, to nie jest reportaż
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlopis Zobacz posta
    praktycznie zrobiłeś dwa zdjęcia, to nie jest reportaż
    wydawalo mi sie ze napisalem wszystko w pierwszym poscie ... ciezko bylo mi wybrac kategorie (moze lepiej bylo walnac do innych) ale o ile dobrze pamietam regulamin zamieszczanie fotek, to w reportazu mozna ich umiescie wiecej niz 1-2 ...

Domyślnie

A ja tylko dodam, ze faktycznie jakbys na pierwszym zdjeciu, zamiast przepalenia w drzwiach, pokazał swiat zewnetrzny pod postacią np córki sołtysa w stroju odpowiednio ludowym - to cały reportaz mógłby potoczyć sie zupełnie innym torem...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    A ja tylko dodam, ze faktycznie jakbys na pierwszym zdjeciu, zamiast przepalenia w drzwiach, pokazał swiat zewnetrzny pod postacią np córki sołtysa w stroju odpowiednio ludowym - to cały reportaz mógłby potoczyć sie zupełnie innym torem...
    idac dalej tym tropem mozna by zwabic corke soltysa na siano, wtedy to bylby reportaz)

a powarznie to chcialbym uslyszec uwagi odnosnie techniki, kadru itp rzeczy, bo caly czas sie ucze i podpatruje innych ... niestety swoich postepow nie ma jak zweryfikowac jak tylko przez poddanie prac pod dyskusje i ocene ... a dyskusja odnosnie kategori jest troszke na drugim planie jak dla mnie ...

Domyślnie

biker karlos, ale ja bardzo powaŻnie, powaZnie, powaŻnie, powaŻnie.

Znaczy z tą córka sołtysa. Ktos miał tu w podpisie cytat taki, ze co ci po ostrych zdjeciach jak nie ma ostrych pomysłów.

Technikę i warsztat trzeba ćwiczyć - nie przeczę - ale nie ma co sie nad nimi roztkliwiać. To co sie liczy to twoje spojrzenie, twoja kreatywnosc, twoja wyobraźnia.

Wóz jaki jest kazdy widzi. Pokazać go w taki sposób, zeby innym opadła szczęka - to dopiero jest sztuka. I tak miedzy Bogiem a prawdą nie wiele ma to wspólnego z przepaleniem w drzwiach.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów