Pierwszy spacer z apartem i psem za mną...
Trochę postrzelałam na manualu, ale jakieś cudo to to nie jest... Co muszę poprawić? Czego za dużo, czego za mało?![]()
Szukaj
Pierwszy spacer z apartem i psem za mną...
Trochę postrzelałam na manualu, ale jakieś cudo to to nie jest... Co muszę poprawić? Czego za dużo, czego za mało?![]()
Piesek spok tylko szkoda uciętego ucha ,
tak na marginesie kadrowałbym ciaśniej > w kwadrat .
Trochę brak ostrości, centralny kadr, poucinany pies. Następnym razem wykadruj tak, żeby pokazać dynamiczną scenę - psi bieg. Więcej oddechu przed psem, mniej za nim. Pokaż dokąd biegnie i jak przebiera łapami. Ciaśniej można kadrować jak chce się zrobić portret zwierzaka, ale to chyba nie w biegu?
Nie znam się na psach, ale wydaje mi się, że z psami tak jak z ludźmi. nie można im ucinać łap gdzie popadnie. Albo kadrować zdecydowanie, albo pokazać całą sylwetkę (pierwsze dwa zdjęcia). Drugie (to z nr 1) bardzo wyprane z kolorów - za ostre światło. Ostatnie najciekawsze!
Warto też zapoznać się z programami do obróbki. Pozwolą poprawić kontrast i wyostrzyć zdjęcia po zmniejszeniu (standardowa operacja dla zdjęć do publikacji w internecie).
Co poprawić?
Jakieś sugestie?![]()
Jaśniej i ostrzej. Kadr jak wolisz. Trochę niestarannie bo nie mam czasu ale kierunek chyba pokazałem.
Skontaktuj się z nami