To już trzeba się dowiedzieć u źródła... Czyli autora tego filmu.
Szukaj
To już trzeba się dowiedzieć u źródła... Czyli autora tego filmu.
Patrząc na ten filmik:
Nikon D40 itd.
Nokia z symbianem s60
Program na telefon psiloc irremote s6 http://ww.clickapps.com/moreinfo.htm...75§ion=S60
i do boju
osobiście używam pilota uniwersalnego logitecha, działa idealnie z D80![]()
Tu jest to ŹRÓDŁO- trochę informacji jak zrobić, żeby D40 mierzył z obiektywmi bez CPU.
http://www.alternativemicrosystems.com/D40/
Są odważni?![]()
Sowy nie są tym, czym się wydają
Nie mam d40
Gdy doszedlem do slowa destroy dalej nie czytalem![]()
Destroy to małoprawdopodobne gorzej z warranteeTroche żal tracić szczególnie jak ktoś ma np. całkiem nowe D40. Bardzo ciekawa opcja dla egzemplarzy pogwarancyjnych.
Muszę się przyznać,że dzisiaj się wybrałem po raz kolejny do MM na macanki.Wcześniej macałem zawsze d3,d300,d90 i d80.Za każdym razem zauwazałem cos innego w tych korpusach,ale dziś zdecydowałem się obmacac serię d40/60........Muszę powiedzieć,że jestem pod wielkim wrażeniem d60.Sam użytkuję d50,która jak każda ma swoje zalety i wady.Nie będę po raz kolejny wspominał o wspomaganiu fokusa,łykaniu szkieł nonAI i jeszcze paru innych bajerów,ale jasność i kontrastowość wizjera sześdziesiątki powala na kolana.Ktoś juz o tym też wspominał wcześniej.Konklluzja-nikon d60 jest idealnym korpusem do zaczęcia swojej przygody z fotografią lystrzankowo-cyfrową gdyż dodając lepszy obiektyw nonAi mamy bardzo zadowalającą jakość po bardzo atrakcyjnej cenie.Brak światłomierza zawsze może zrekompensować podgląd histogramu przecież.Z drugiej strony ,którą znam z autopsjipoczątkujacy amator prawie zawsze chcę mieć zoom,a najlepiej wszystko na raz.Dzięki slav za oświecenie.Pozdrawiam.
Skoro porownujemy w tym watku D40 do D60 to chcialbym dowiedziec sie czy tez wam zdazylo sie ze D60 w nocy na dlugim czasie ok. 2-3s. przy ISO200 lapie b. duze szumy, tak ze przebarwienia sa widoczne golym okiem na ekranie aparatu. Ja sam uzywam D50 i w nim nie wystepuje ten defekt w takim natezeniu.
Podobno D40 z 6MPx nie maja tego problemu. Czy te matryce 10MPx sa poprostu gorsze od 6MPx??
Odrazu zaznaczam ze nie szukalem na forum, dletego dziekuje za odpowiedzi typu: "opcja szukaj"![]()
Gdyby Pan Bog byl za przednim napedem to by ludzie na rekach chodzili.
D50 + Sigma 18-50 F2.8 EX DC Macro HSM + SB600
Ostatnio edytowane przez blackside ; 09-02-2009 o 21:47
D5100//// 18-105VR
Skontaktuj się z nami