Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48
    Witusch
    Gość

Domyślnie

Z wczorajszej wycieczki Sigma 50-150/2.8 @ 150mm F 2.8

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    Ja moja uwielbiam, az mi sie plakac chce jak pomysle o przejsciu na FX.
    dobre...to po co przechodzisz zle ci ??

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    dobre...to po co przechodzisz zle ci ??
    Jak wszyscy, to wszyscy, ja tez. Ale jeszcze troche poczekam

Oszczędny w słowach Awatar krzych200
    Miasto
    Wołów / Orzeszków

Domyślnie

Zdrówka, zdrówka w nowym roku. Ręsztę doszlifofać możecie już sami.
    Dzięki wielkie za odpowiedź, przeciwników jak i kompanów tokinki. Mam ciagły dylemat. Albo kupię Tominkę do mego wspaniałego D200, lub go sprzedam i wymienię na d300 i pozostanie mi jedynie T17-50(+ kilka szkiełek M42). D300 - nowsze body, ale możliwości praktycznie takie same. Jak widzę za jakie pieniądze ludzie oddają D200, to się płakać chcę... Taki za.. sprzęt. Niestety wszyscy brną do przodu... p... cywilizacja

Pozdrowionka dla wszystkich

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzych200 Zobacz posta
    D300 - nowsze body, ale możliwości praktycznie takie same.
    Moglbys to uzasadnic?

Domyślnie

Wg DXO wielkiej różnicy nie ma...

http://www.dxomark.com/index.php/eng...(brand2)/Nikon

Żeby nie było off-topu - śledzę ten wątek, głównie po to, żeby zobaczyć, na co zmienić Nikona 70-210/4-5.6. Zarówno Sigma jak i Tokina ładnie się prezentują. Myślę też o czymś dłuższym, żeby na FXa pasowało - S70-200/2.8 albo T70-200/2.8...
    D200 plus graty...

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    Wg DXO wielkiej różnicy nie ma...
    Wedlug mnie sa znaczne. Chocby CCD vs CMOS, po raz kolejny testy-sresty

Domyślnie

Miałem takowy dylemat ... S czy To.... PAdło na Tokine z racji ceny głównie. Kiedy ja kupowałem moje szkiełko Sigma kosztowała najmniej 2.300zł. Za Tokine zapłaciłem wówczas 1450zł.

Zadowolony jestem i owszem. Z brakiem ultradzwiękowca da się żyć. Wpienia mnie jedynie AF. W moim egzemplarzy lubi sie czasem pomylić. Zarówno w dobrych jak i w złych warunkach. Nie znam dnia ani godziny a o pomyłce najczęściej dowiaduję się już w domu przed ekranem monitora. Bywa nieco za krótko

Domyślnie

Bardzo dobre wykonanie Tokiny, lekko irytujący jest pewnego rodzaju luz pierścienia ogniskowej, w niektórych momentach ma się wrażenie że został odłączony od mechaniki, jakby się kręciło bez poruszania soczewkami, by po niewielkiej zmianie położenia, znów poczuć opór. Mam to w swoim egzemplarzu, również znajomy zauważył ten sam objaw. Ostrość obrazka, bardzo dobra dla 50- ~110 f2.8, dla 135mm warto przymknąć do 3.2-3.5. AF napędzany z D300 rzeczywiście nie jest demonem prędkości, najwyraźniej to czuć kiedy ostrość przechodzi przez cały zakres, jakoś się dłuzy Celność - mój egzemplarz bez zastrzeżeń, dla dowolnej ogniskowej z zakresu.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Blagam, wrzuccie jakies ostre zdjecie na pelnej dziurze z tej Tokiny. Tylko tak, zeby bylo widac, ze jest ostro i z exifem. Najlepiej z dluzszego konca.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów