Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pc do grafiki

Domyślnie Pc do grafiki

rozgladam sie za nowym kompem jednak mam powazny bol glowy poniewaz jedni radza quada z 4gb ramu i vista inni duo z 2 gb ram i xp czy moze ktos bardziej zaznajomiony z tematem jakas przykladowa konfiguracje? i zeby tez cena nie byla kosmiczna komp glownie potrzebny do grafiki i obrobki zdjec, no i czasem do pogrania w nowe tytuly poniewaz mam dopiero 18lat i jeszcze sie z gier nie wyleczylem za wszystkie propozycje bardzo dziekuje mam nadzieje ze mi pomozecie dokonac dobrgo wyboru

Domyślnie

Grafiki 2D czy 3D?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

wlasnie zapomnialem sprecyzowac raczej 2D czyli programy z palety adobe i inne i gta 4 itp bawi mnie to jeszcze

Domyślnie

IMO - na obecną porę nie ma co się pakować w procki 4 rdzeniowe !
    Ale pewno nie długo firmy softwarowe nadrobią i w końcu 4-rdzeniowce będą się mogły wykazać.

Mam Athlona 64 X2 (2 rdzeniowy) i nieraz podglądam jak się "chłopina" męczy... i co ? Drugi rdzeń często sobie smacznie chrapie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    wlasnie zapomnialem sprecyzowac raczej 2D czyli programy z palety adobe i inne i gta 4 itp bawi mnie to jeszcze
    GTA4 już wykorzystuje więcej niż 2 rdzenie ... takich produkcji będzie coraz więcej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Jaki masz budżet? Jestem zawodowym grafikiem 2D... Powiem tak: gry mają nieporównywalnie większe wymagania do podzespołów niż Adobe CS w dowolnej wersji. Kupuj najdroższy system na który ci stać. Z tym że monitor do gier nie pasuję do grafiki (vice versa też nie do końca). A ten element zestawu dla grafika jest ważniejszy niż szybkość PC, a potrafi kosztować porównywalnie z resztą albo nawet sporo więcej...
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Domyślnie

Łeee myślałem, że jakiś 3DsMAX...tak polecałbym nvidie quadro. To jest wymiatacz do 3D.
    Myślę, że quad i 4GB ramu to dobry wybór. Przyszłościowy. Przynajmniej na najbliższy rok - dwa.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Łeee myślałem, że jakiś 3DsMAX...tak polecałbym nvidie quadro. To jest wymiatacz do 3D.
    Myślę, że quad i 4GB ramu to dobry wybór. Przyszłościowy. Przynajmniej na najbliższy rok - dwa.
    Myslisz , ze osiemnastolatka stac na zakup 3DMax ? pozdro

Domyślnie

Mam 17, w stajni 3DsMax 2008,2009 i Maya 2008. Oryginalne. Myślisz, że mnie stać? Nie. Tylko, że ze względu na wiek, ja mogę mieć wersję studencką za free...Ty nie Nie oceniaj ludzi po wieku.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Mam 17, w stajni 3DsMax 2008,2009 i Maya 2008. Oryginalne. Myślisz, że mnie stać? Nie. Tylko, że ze względu na wiek, ja mogę mieć wersję studencką za free...Ty nie Nie oceniaj ludzi po wieku.
    Super tylko na tych wersjach nie mozesz zarabiac ( teraz boje sie napisac bo pewnie masz klientow ) .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów