Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: tokina 10-17

Domyślnie tokina 10-17

tak się zastanawiałem czy ktoś wie coś na temat tego obiektywu? podobno jest to następca T12-24 f4 ale przecież 10-17 nazywa się "FISHEYE"... więc jak ma być następca szerokątnego zooma?
    Chyba że Tokina zaczeła tak nazywać obiektywy szerokokątne...

Domyślnie

Spoko, Na pewno będą tłukli 12-24. Nie zbija się kury znoszącej złote jaja. I rzeczywiście to rybie oko. A poza tym nie można zastąpić coś, czego nie ma!!!!
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley
    Spoko, Na pewno będą tłukli 12-24. Nie zbija się kury znoszącej złote jaja. I rzeczywiście to rybie oko. A poza tym nie można zastąpić coś, czego nie ma!!!!
    Chyba w majowym Fotokurierze obiło mi sie o oczy, że Tokina 12-24 to juz historia.
    Pozdrawiam
    Rafał

Domyślnie

jezeli tak to dal ciala bo to swietne szklo !! chyba ze wypuszcza wersje f2,8 to mi serce peknie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Na fotopolis, kiedy anonsowali w marcu pojawienie się 4 nowych obiektywów tokiny, 10-17 również został określony jako następca 12-24. Jest w tym logika, bo obiektyw ma być uzupełnieniem 16-50.

Domyślnie

Jeśli na 10-17 jest napisane FISZAJ, to nie będzie to szeroki kąt, tylko rybie oko - dystorsja nie będzie skorygowana soczewami asferycznymi czy inszym tam wynalazkiem, i wszystko będzie okrąglutkie. Nie sądzę, aby był to następca 12-24.

Domyślnie

RAF, z całym szacunkiem - fiszaj to fiszaj, niezależnie od tego co na ten temat uważa fotopolis

Domyślnie

Czornyj, nie rozumiemy się. Znakiem tego fiszaj będzie produkowany, 12-24 nie. I tak specyficznie należy chyba rozumieć to następstwo.

Domyślnie

to ze niema go na rynku to nie znaczy ze juz go przestana produkowac !!!
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów