Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Początki...

Domyślnie

a , mogłeś zaświecic np lampką biurową z większym iso a ziarno samo by ci wyszło
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

A przecież tutaj większość amatorów. Przede wszystkim - to źle zaświeciłeś.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    nawet jak na amatora?
    chcesz aby na siłe Cie chwalono ?
    nawet jak na amatora jest kiepsko. Jest tu sporo fachowców w tej dziedzinie. Moze poklasku trzeba by szukac na fotka.pl lub podobnym portalu bo skoro umieszczasz tu zdjecia to chyba oczekujesz konstruktywnej krytyki ?

Domyślnie

tak i dostaje tylko blee. Dlaczego blee to już nikt nie uzasadni.

Domyślnie

Przecież Ci napisałem, że źle zaświeciłeś. Oczekujesz, że napiszemy Ci instrukcje jak poustawiać światło, modela itd przy okazji komentowania słabej fotografii? Nie pasuje mi również ziarno i sepia. W połączeniu z tym światłem od dołu niestety mam złe skojarzenia - maluch wygląda jak duszek na starej fotografii, a chyba nie o to Ci chodziło. Zrób dobrze naświetlnoną, skadrowaną klatke, na kompie podbij kontraścik, delikatna obróbka i będzie dobrze. Naprawde nie potrzeba takich kombinacji przy fotografowaniu dziecka.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Dlaczego blee to już nikt nie uzasadni.
    no to zobacz sobie inne prace na tym forum np "koffee" robione D40.
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Czuć emocję z tego zdjęcia... smutne, nie wiem czy to było twoim zamiarem, ale mnie się podoba. Technicznie słabo, ale tego się nauczysz.

Domyślnie

widziałem
    Więc wyciągaj wnioski i się ucz. Moim zdaniem fotografia dziecięca najlepiej powinna być kolorowa, przyjemna w odbiorze jak małe dzieci. Oczywiście też bw, ale dobrze zrobione. Nie jest to łatwe, dzieci są wdzięcznymi modelami ale wbrew pozorom trudnymi. Próbuj, na pewno chciałbyś żeby dzieci na twoich wychodzi jak dzieci a nie lekko upiornie, no chyba że masz taki cel.
    Jak ktoś tu, kiedyś napisał, najpierw kopiuj najlepszych i się ucz, a potem szukaj własnej drogi.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

Aphex twin - rubber johnny. Ciężkie skojarzenia mam;/
    Jestem na tak mimo słabej jakości bo nie jest sztampowo, gwiezdnych wojen nie czuje no ale warto próbować.
    Pozdr
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów