Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: SB-22s

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Znalazłem informację: "Nikon SB-22S electronic flash unit was introduced in 1998 as an enhanced version of the SB-22 introduced back in 1987." O tym do kiedy był produkowany nie napisali, ale informacja o wprowadzaniu na rynek jest chyba ważniejsza. Przynajmniej kupując mamy świadomość jak stara to może być lampa.

Dołączę się do wypowiedzi. Szkoda, że nie mówi się o starych dedykowanych lampach SB o oznaczniach dwucyfrowych, bo ciekawi mnie czy warto inwestować w takie 10cio, 20to letnie flesze. Warto? W końcu za niewielkie pieniądze można mieć coś co bije na głowę możliwościami np. nową SB-400, pozostaje tylko kwestia wyeksloatowania lampy w tak długim okresie używania (lub nieużywania, bo to też lampie nie służy)
    bez cukru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sugar3 Zobacz posta
    Znalazłem informację: ..... pozostaje tylko kwestia wyeksloatowania lampy w tak długim okresie używania (lub nieużywania, bo to też lampie nie służy)
    Potrzebowałem lampy do Fuji S9600, wybór padł na Nikona SB22 (cena) Trafiłem na egzemplarz jak nowy. Działa super mimo pewnie 20 lat jakie ta lampa ma. Po wyłączeniu lampy nawet po kilku dniach kondensator jeszcze jest naładowany! (kontrolka gotowości pali się od razu) Dobra lampa to, dobra lampa.

Uprawnienia umieszczania postów