Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_4 Zobacz posta
    no wlaSNIE zamowienia w postarci online w internecie hmm czy to aby bezpieczne?
    Tak czułem że będą obawy. Powiem CI tak: Od ponad 3 lat kupuję online i jeszcze się nie zawiodłem a wręcz przeciwnie. Tylko trzeba to robić z głową

a i mam wielka prozbe.! prosze dodajcie osoby z nikonem z obiektywem 18-55mm i 55-200 zdjecia.! jesli naprawde ja jako amatro zobacze duuzo roznice i takiej wlasnie sie spodziewam kupie obiektyw 55-200 mm
    Kup go ze względu na ogniskową. Jako początkowy fotograf na pewno Ci się przyda, a czasem okaże się szybko, że N18-55 jest za krótki - takie moje zdanie, albo odwrotnie, że N18-55 będzie całkowicie nieużywanym, bo tak też może być W każdym razie na pewno dużo nie stracisz na żadnym z powyższym

Zdjęcia możesz pooglądać na Pixel-Peeper Wystarczy wybrać odpowiedni model

wersji z VR a czym sie rozni zwykla wersja 55-200mm a wercja 55-200 VR ?
    Ostatnio było na forum. Generalnie poprawiona optyka i dodana stabilizacji. Jeśli masz fundusze to warto dopłacić. Jeśli nie to nie ma co się przejmować. Też robi bardzo dobre fotki

ok juz zaraz sprawdzam.! ale hmm d40 z kitowym obiektywem moge miec za 1100 zl moze jak dobrze pojdzie za 1000 a z obiektywem dodatkowo 55-200mm za 1499zł oplaca sie?
    Tak jak już pisałem. Opłaca się mieć oba. Cena jest normalna także śmiało możesz zamawiać Jak byś potrzebował pomocy czy rady pisz na PW ;]

Domyślnie

Albo kupić za 1000 zł d40 + 18-55, poczekać i jak będzie kasa, to wtedy nabyć 55-200 VR.

Domyślnie

no i to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie a kitowy obiektyw powinien mi wystraczyc na jakis czas.! pozniej jak cos to sie kupi 55-200 mm VR.!i za 1500 z 55 - 200 mm znalazlem w internecie a do tego nie jestem przekonany do kupna przez neta. a d40 w sklepie bede mial za 1100 na bank bez zadnych obaw itp
    Ostatnio edytowane przez Przemek_4 ; 26-12-2008 o 18:05

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

a d40 w sklepie bede mial za 1100 na bank bez zadnych obaw itp
    D40 + 18-55mm w sklepie kosztuje 977zł. Zajrzyj do Fotojokera.

Domyślnie

Czy Was też to irytuje czy tylko ja jestem wyczulony na te jego "!" na końcu każdego zdania?
    Przemek zapewne używasz IE więc bardzo proszę wrzuć tekst przed zatwierdzeniem go choćby do worda i i sprawdź pisownie

A wracając do tematu- czy TY wiesz po co w lustrzankach są różne obiektywy?
    Bo może od wiedzy teoretycznej trzeba rozpocząć swoja "przygodę" z lustrami, "kit" 18-55 ma zakres od w miarę szerokiego do standardu a 55-200 od standardu do krótkiego tele, i to zależy od pomysłu na zdjęcie, od upodobań i wielu innych czynników którego szkła będziesz używał. Jedno(lub więcej jeśli kiedyś się dorobisz) zawsze będą leżeć w torbie/plecaku ponieważ tylko jeden obiektyw możesz mieć podpięty w danym momencie.
    Inna sprawa zakupów w internecie naprawde nie ma się co bać, czasami nawet jest bezpieczniej niż osobiście ( masz 10 dni na obejrzenie dokładnie puchy i/lub szkła, a następnie gdy się nie spodoba odesłać do sklepu bez żadnych problemów.) Zawsze wybieraj opcję płatne przy odbiorze i od razu będzie bezpieczniej

pozdrawiam.
    Mateusz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Zawsze wybieraj opcję płatne przy odbiorze i od razu będzie bezpieczniej
    Właśnie też tak kiedyś myślałem, ale ktoś mi to kiedyś wytłumaczył i wyszło że jest właśnie odwrotnie. Zresztą nie istotne... Żaden renomowany sklep sobie nie pozwoli na puszczanie klientów w bambuko bo by nie istnieli

Domyślnie

Articool co masz na myśli? Z tym że jest odwrotnie? Z chęcią posłucham tu lub na pw bo mnie zaciekawiłeś
    Pozdrawiam
    Mateusz
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

d60
    D60 - 18-55mm , D3100 - 18-135 mm, PZ42X i inne pierdółki

Domyślnie

Wątek lekko wyczyściłem. Prosiłbym o trzymanie się meritum sprawy, a nie rozprawianie o naturze języka ojczystego

Domyślnie

Kolega Przemek_4 właśnie zafasował ostrzeżenie za "debilów".
    Bardzo proszę o kulturalną dyskusję.
    Dziękuję.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów