Szukaj
Mam to samo przy karcie PQI 16GB, Przy 2GB dziala super.
\ D90 \ 18-105 3.5-5.6 \ 50 1.8 \ Sunpak PZ42x \
tez mi sie to zdarzylo. wyłączyłem aparat wyjąłem karte i włożyłem ponownie i narazie jest OK. sądze że przyczyn może byc dużo np. coś ze stykami albo nie taka karta![]()
D300|Z 16 f/2,8|N 24-70 f/2.8G|N 180 f/2.8 ED|SB-900
Smieszne jest ze aparat byl OFF. Dlatego wyjalem baterie. Dwa pierwsze razy to wystarczylo ze wylaczylem aparat i bylo ok. Ale nie tym razem. Moja lustrzanka zaczyna sie buntowac mimo ze bardzo o nia dbam?? :/
Następnym razem kup dobrą kartę. Od Extream III w górę![]()
teraz juz wiem ze przynajmniej że chodzi tutaj o karte. Ale czy problem wynika z tego ze karta jest uszkodzona czy że aparat wywoluje jakis blad w polączeniu akurat z tym modelem kart??
Wydaje mi sie że na sprzecie za ponad 3000zl kazda karta powinna dzialac. Nawet taka za 10 czy 15zl. A nikon chyba od pewnego czasu zaczal jechac na ilosc a nie na jakosc. Zreszta podobnie jest z innymi firmami.
PS. a jesli to wina softu to najwyzszy czas na jakas aktualizacje.
Witam.
Myślę, że to nie jest wina karty. Na różnych kartach (extreme III, Kingston, Transcend) zdarzył mi się już brak reakcji migawki i zawieszenie sprzętu (mam D90 ponad miesiąc). Może Nikon powinien poprawić soft? Zrobiłem ok 2500 fotek i ok 10 razy miałem taką sytuację, pomagało wyjęcie baterii. Trochę to wkurzające bo gdy sytuacja będzie wymagała szybkiej fotki, to ma się świadomość, że na aparat nie do końca można liczyć, a w końcu mało nie kosztował![]()
No to jest problem. Ja zrobiłem kilka tysięcy zdjęć swoim D60 i ani razu nie zauważyłem żadnego błędu... Trzeba to gdzieś zgłosić by nie psuło marki. Mam nadzieję, że procedura z manuala pomagająca rozwiązać problem została wykonana!
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Skontaktuj się z nami