Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Banalny zachód

Domyślnie

fotokornik nie wypowiem się o Twoim zdjęciu w akcie protestu przeciw Twojemu zachowaniu ,a być może dlatego że nie jestem godny oceniać Twojej twórczosci. Przyjmuje zasadę że fotokornik wielkim ahtysta jest, wątek a nie zdjęcie oceniam na jedną gwiazdkę (bo Twoje zdjęcia mogą oceniać tylko wybitni)

Domyślnie

Dałbym mniej góry, może w kwadrat. Podoba mi się pomysł z tarczą słoneczną między drzewami. No - nie odpycha mnie.
    Ciemny dół jest błędem ekspozycji.
    A tak zdjęcie jak zdjęcie.

Domyślnie

Nie komentowałem Twojego zdjecia i nie radziłem, bo nic ponad to co napisał harb w swoich wskazówkach dla Ciebie nie wymyśliłem, a powtarzać się nie lubię, bo ktoś mógłby odbierać to jako nabijanie postów.
    Jesteś dość porywczy i z takim zachowaniem kariery tu nie zrobisz jak pewnie zauważyłeś po kilku postach w mojej obronie, ale powiem Ci nie przejmuj się ja Cię poniekąd rozumiem bo sam nieraz doświadczyłem podobnych komentarzy w sensie takich że niczego konstruktywnego nie wniosły, ale że kulturę osobistą wyssałem z mlekiem matki powstrzymywałem się od komentarzy.
    Na koniec dam Ci tylko jedną radę jako kolega z większym dośwaidczeniem na tym forum, otóż to forum jest dość specyficzne, a jego specyfika polega na niezwykle wysokim poziomie większości prac tu zamieszczanych i nie wiem jak jest u konkurencji bo jakoś nie zaglądam (pewnie podobnie) ale nie jest to forum typu fotosik czy inne gdzie wstawia się byle gniotka i wszyscy się podniecają i zachwycają jakie to piękne zdjęcie. Wiec wracając do rady rób dużo zdjęć, ćwicz, potrenuj obróbkę, oglądaj dużo zdjęć i jeśli uznasz że Twoje nie odbiegają poziomem to wybierz wtedy najlepsze i wstaw.
    To chyba tyle ode mnie no może jeszcze jedno tym razem do koleżanek i kolegów, kochani dajcie chłopakowi szanse, może start miał niefortunny, ale pewnie wyciągnie wnioski i następnym razem będzie znacznie lepiej.
    Wkońcu ciągle mamy Święta.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

dziękuję i przepraszam

Domyślnie

"Podoba mi się pomysł z tarczą słoneczną między drzewami."

Mam to samo. Nie wiem, gdzie dokladnie ciac, ale kierunek wydaje sie dobry.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

nie wiem czy dobrze prawie ale użyłbym tu większej przysłony i mniej czasu. Ale trzeba było to wiedzieć jak sie fotę robiło

Domyślnie

Ja mogę ewentualnie doczepić się tylko do kompozycji, faktycznie za dużo "góry". Może gdyby zrobić je w poziomie? Sylwetki drzew są ok, bez nich zdjęcie byłoby wg. mnie trochę nudne... Dołu bym nie rozjaśniał.

Domyślnie

Spróbuję wszystkiego, żeby przejść na wasz poziom choćbym miał focić przez następne 10 lat aż da to wyniki. Cóż okazja chyba dopiero na wiosne, bo pogoda nie rozpieszcza.

kulten
    Gość

Domyślnie

Chyba to co chciałbyś osiągnąć pstrykając tego rodzaju zdjęcie to by niebo ze słońcem pozostało bez zmian ale jednocześnie by zamiast czarnych konturów uzyskać coś więcej czyli by było widać też i kolorki tego dołu to musisz spróbować zabawy z połówkowymi filtrami; poszukaj czegoś takiego jak ND Grad, powinno Cię to zainteresować.

Domyślnie

a można jaśniej bo nie bardzo kumam? znaczy połówka szara? czy cała szara? i jak osiągnąć takie efekty jak calme? CO to właściwie jest? Filtry? HDR? Obróbka?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów