Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z micro SDHC

Koledzy, mam problem z kartą micro SDHC. Karta jest firmy PNY o pojemności 4GB. Dostał ją mój brat na gwiazdkę do telefonu LG Chocolate. Problem zaczyna się gdy chcę tę kartę sformatować. Komputer pokazuje mi, że format karty to RAW i za chiny nie chce jej sformatować do FAT32. Przy formatowaniu przenośnego dysku występuję błąd i tyle go widzieli, dalej RAW. Czy jest jakiś sposób by jakoś temu zaradzić? Czy jedynie wymiana na inną...pomóżcie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

nie napisałeś w jakim systemie chcesz formatować ale tu masz parę linków :

http://windowshelp.microsoft.com/Win...01045.mspx#E5B

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic856134.html

miałem kiedyś podobny problem bo nie mogłem sformatować klucza usb bo xp w opcji format miałem dostępny tylko ntfs i zabij ale nie pamiętam jak to zrobiłem ale najlepiej wpisz w goglach formatowanie z ntfs na fat 32
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

format system pokazuje RAW. A ja chce ją sformatować do FAT32. W ogóle w tym RAW to tak jakby to była pusta ścieżka, nie widzi nawet pojemności pamięci.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Czytałeś ten link na elektroda.pl? Pewnie nawet ci się nie chciało. Tam masz wszystko napisane. Zresztą nie tylko tam. Wystarczy użyć google.
    Jacek

Domyślnie

Gdyby mi komputer widział tę pamięć jako NTFS to bym nawet nie pytał. Jak daję właściwości dysku widzę format: RAW i rozmiar: 0.
    Czytałem ten link.

Domyślnie

jaki system xp , vista ?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Jeżeli karta ma być do telefonu to spróbuj sformatować ją w telefonie. Problemem może być też że aby komp prawidłowo obsługiwał karty SDHC to musi mieć czytnik w tym standardzie. Większośc "starych" czytników nie obsługuje SDHC. Wtedy trzeba użyć czytnika SDHC (takie proste częstokroć dołączane są do kart).

Uprawnienia umieszczania postów