Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

czemu? to są takie rzeczy na które często nie zwraca się uwagi w nowym sprzęcie. Bo nie wydaje mi się żeby w nowym sprzęcie styki trzeba było czyścić
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayem Zobacz posta
    czemu? to są takie rzeczy na które często nie zwraca się uwagi w nowym sprzęcie. Bo nie wydaje mi się żeby w nowym sprzęcie styki trzeba było czyścić
    "temu" że przepiszemy tu całą instrukcję obsługi..puszki i obiektywu..;P

Domyślnie

EE zobaczymy, póki co jestem w stanie zrozumieć, że jak ktoś pierwszy raz dostał puszkę w łapę to może nie zauważyć tego "pstryczka". Ciekawe czy w instrukcji do D200 w dziale podstawowe pytania i problemy jest coś takiego
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Gwarantuje, że gdyby to było tak proste, pytania by nie było. Aparat widział fotograf, robiący zdjęcia właśnie D200, nie wie o co chodzi, widział go też koleś ze sklepu ze sprzętem foto, również nie wie, co to takiego.
    W instrukcji pisze tylko o tym, że 'maska' wyświetla sie przy rozładowanej baterii, ale już dwukrotnie ją ładowałam na full i nic sie nie zmienia. Na wyświetlaczu pisze, że bateria jest naładowana, w obiektywie, że rozładowana. Może to przez to, ale co z tym zrobić...

Domyślnie

..jeśli jest nowy, to masz szczęście, że przywieziony z UK (nie z USA). Jeśli dokumentacja zakupowa jest ok. to gwarancja powinna obowiązywać również u nas, dzwoń do serwisu zaraz po świętach ....zamiast uderzeć pięścią..
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Walnąć pięścią radziłem bo gdyby taka reanimacja pomogła koleżanka mogłaby się cieszyć aparatem przez święta, potem serwis/sklep
    --
    pk

Domyślnie

Przede wszystkim linie pomocnicze, czyli jak rozumiem Grid, w momencie ustawienia go na On znika, na off pojawia się i wyświetla się równomiernie, ale podświetlony jest tylko jeden górny kwadracik (1/16), reszta jest matowa, tak jak przy wyciągniętej baterii, ale linie pomocnicze są widoczne.

EDIT
    Przy lekkim przyciśnięciu migawki, ekran podświetla się na czerwono. Z tego co wiem, nie powinno tak być.
    Ostatnio edytowane przez Nina ; 26-12-2008 o 18:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nina Zobacz posta
    EDIT
    Przy lekkim przyciśnięciu migawki, ekran podświetla się na czerwono. Z tego co wiem, nie powinno tak być.
    Cały ekran świeci się na czerwono czy tylko linie siatki/punkt z którego pobierana jest ostrość? Bo jeśli tak to tak właśnie powinno być. A co do tego punktu z którego pobiera ostrość to możesz go zmienić za pomocą wybieraka pod prawym kciukiem, pewnie zablokowałaś pokrętło w pozycji "L-Lock" i dlatego nie można tego zmienić.

Domyślnie

Mam nadzieję, że gdy mowa tu o "ekranie", to chodzi o matówkę, a gdy naciska się "migawkę", to chodzi o spust migawki?
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów