Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Nikon D200 - problem z obrazem

Starzy przesadzili z prezentem... Jako kompletny laik dostałam Nikona D200 (wcześniej miałam Coolpixa 4100...)
    No i mam dość uciążliwy problem, z którym nijak nie potrafie sobie poradzić.
    Nie moge 'pozbyć sie' przydymienia (dimming). W wizjerze mam normalny obraz tylko w prawym górnym rogu, równy kwadracik. Reszta ekranu wygląda tak jak przy wyciągniętej baterii.
    Zdjęcia wychodzą całkiem normalnie.
    Mam też problem z autofocusem, ale to już odrębny problem

Z góry dziękuje za pomoc.

Domyślnie

gratuluje przezentu...

Domyślnie

Witaj,
    rodzice pewnie chcieli dobrze.... Co do zadymienia, na pewno nie leżał sprzęt w chłodzie i po włączeniu nie zaparował? Wiem że to trochę długi strzał, ale lepsze to niż stwierdzić że śmierdzi serwisem.

Jak rozumiem, próbowałaś wyjęcia i włożenia baterii?

Przy okazji opisz problem AF, może to się jakoś jednak wiąże.

Pozdrawiam i głowa do góry. Mam nadzieję że Cię to chociaż trochę kręci, bo tachać ze sobą D200 dla radości rodziców to kiepski pomysł
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Przeczytaj instrukcję, to zmniejszy o jakieś 90% liczbę Twoich aktualnych oraz przyszłych pytań

Domyślnie

Lustrzanka to było moje marzenie od dawna Nie spodziewałam sie tylko aż takiej... Do tego dochodzi angielskie menu, bo aparat przywieziony z UK i gubie sie kompletnie, choć dzisiaj i tak już sie do-edukowałam.
    Nie chodzi o zaparowanie, tylko jedną z funkcji aparatu, której nie moge wyłączyć. W instrukcji pisze, że pokazuje sie przy rozładowanej baterii (jest naładowana na full). Obraz jest po prostu ciemny, szary, normalny tylko w górnym prawym rogu.
    Baterie oczywiście wyciągałam.
    Bardzo słabe zdjęcie (ze starego Nikona), identycznie wygląda to w aparacie, nawet po wyłączeniu go (nie jest to wina obiektywu, testowałam na dwóch):

AF nie działa w ogóle. Mi to specjalnie nie przeszkadza, ale ojcu już tak.

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Przeczytaj instrukcję, to zmniejszy o jakieś 90% liczbę Twoich aktualnych oraz przyszłych pytań
    Pytań innych niż tego typu nie będzie na pewno. Tu chodzi o wade a nie moją nieumiejętność czytania.

Domyślnie

Jakiego przydymienia ? Ja czytam to co napisales 4-ty raz i nie łapie . Zapoznaj sie z prezentem, poczytaj instrukcje tak jak Ci tu dobrze radzą, poczytaj cos niecos o sprzecie i wtedy
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Nie masz ustawionego manualnego ostrzenia na obiektywie, bądź w body (taki wybierak z przodu korpusu z literkami M, C, S)?

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nina Zobacz posta
    AF nie działa w ogóle. Mi to specjalnie nie przeszkadza, ale ojcu już tak.
    czyli teoretycznie tatuś zrobił prezent także dla siebie...

za poprzednikiem, prawdopodobnie masz przestawiony przełącznik na manual focus

Domyślnie

JEst też drugi przełącznik na obiektywie (nie zawsze) M/A, M, powinien być na M/A.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

o dżizas...zapowiada się dłuugi wątek..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów