Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51
    Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    D40/40x/60 jest nie wygodny w uchwycie. To nie ulega wątpliwości. Dodatkowo jest za lekki.
    Fakt! Dlatego dokupuję do niego dwukilową Sigmę...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

do amatorskiego focenia D60 ze stabilizowanymi kitami. Czyli pierwszy pomysł najlepszy.
    Robicie dziewczynie wodę z mózgu, zupełnie jak system ustawiania towaru w markecie.
    Kup z wyższej półki, będziesz szczęśliwsza!..a guzik prawda.

Domyślnie

No więc kupiłam D80 i 55-200VR tak jak mówiłam. Pierwsze 80 zdjęć za mną.
    Wszystko super ekstra, tylko czemu ta zaraza czasami mi nie chce fotek trzaskać? Czy to zależy od tego, jak blisko jest obiekt, albo od warunków?

Domyślnie

Jak nie masz ostrości to nie zrobi. Przynajmniej w trybie AF.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka3 Zobacz posta
    No więc kupiłam D80 i 55-200VR tak jak mówiłam. Pierwsze 80 zdjęć za mną.
    Wszystko super ekstra, tylko czemu ta zaraza czasami mi nie chce fotek trzaskać? Czy to zależy od tego, jak blisko jest obiekt, albo od warunków?
    Jeżeli to twój jedyny obiektyw, to ma ona pewną minimalną odległość ostrzenia. W korpusie masz zapewne ustawioną migawkę tak, żeby wyzwalała się dopiero po potwierdzeniu ostrości. Jeżeli obiektyw nie może złapać ostrości, aparat nie chce zrobić zdjęcia. To tylko jedna z możliwości. Podaj więcej danych to pomyślimy

Domyślnie

hmm... więcej danych... Aparat nie chce mi zrobić zdjęcia, jeśli nie potrafi wyostrzyć, więc to chyba ten powód który podałeś
    Jak jeszcze coś zauważe to się będę radzic )

Domyślnie

Prosty przykład że 55-200 to mało mało mało wolał bym np. 18-70 niż 55-200 bo robienie fotek takim szkiełkiem bliskich obiektów to gehenna zwłaszcza tam gdzie nie można się cofnąć. Myślę jak jeszcze kilka razy ta zaraza ci nie zrobi fotki bo nie będzie mogła wyostrzyć szybko kupisz jakieś szersze szkiełko.

P.S. Wbrew pozorom D60 to spoko lusterko a jak ktoś ma oko to nawet fote pudełkiem po butach zrobi
    Ostatnio edytowane przez jacektechnik ; 29-12-2008 o 04:15
    Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freeworkshop Zobacz posta
    Mimo wszytko polece ci D80 + dobre szklo, gdyż z biegiem zagłebiania się w fotografie, odkryjesz walory tego bodyW d60 w pewnym momencie zacznie ci czegoś brakować
    Możesz powiedzieć czego mi będzie brakować w D60 co ma D80? Myślę, że poza bracketingiem i... obiektywem to nie znajdziesz żadnych braków, które zaczną mi doskwierać. Żartowałem.
    Też miałem podobny dylemat i zdecydowałem się na nowocześniejszy D60. Trochę żałowałem, że nie wybrałem D80 ale z czasem mi przeszło. Tera mi się marzy D300...
    Fotografuję wyłącznie na nieautomatycznych trybach. Wszystko co ma AUTO wyłączam. AF też ograniczam do jednego centralnego punktu. Ale to moje prywatne, subiektywne przyzwyczajenia - focę tak od kilkudziesięciu lat.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

yomoKey
    Gość

Domyślnie

Witam!
    Pierwszy post i odrazu pytanie
    Mam taki problem zamówiłam sobie ten zestawik http://www.agito.pl/10-mln-pikseli/n...34.330017.html

ale niestety dostałam dzis odpowiedz ze jest niedostepny (wczesniej był jak zamawiałam)
    czy opłaca się zamawiać ten zestaw? praktycznie to samo tylko 18-55 bez VR
    http://www.agito.pl/10-mln-pikseli/n...34.330010.html

Domyślnie

Różnica tylko a może i aż taka ze 18-55 nie ma VR czyli stabilizacji w obiektywie jedni chwalą inni nie a pewnie w przyszłości i tak dokupisz lepszy o podobnej ogniskowej. Na allegro takie z VR chodzą po 300 zł
    Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów