Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Domyślnie

Sam 3 miesiące temu miałem podobne dylematy, więc przedstawię Ci moje przemyślenia.
    Po pierwsze, wydaje mi się, że to co podałaś w linku zupełnie się nie opłaca. Podam ceny po jakich można body i obiektywy kupić w innych sklepach.
    Nikon D60 - 1000zł
    18-55 vr - 440zł
    55-200 vr - 650zł
    tak więc więc liczmy że razem z przesyłką zapłaciłabyś max 1150zł, 300zł taniej niż w podanym przez Ciebie zestawie.
    Chcę Ci jednak powiedzieć, że w tej chwili jako użytkownik D60, wybrałbym D80. Zacząłem się interesować fotografią, ciągle zastanawiam się co można by do mojego zestawu dokupić, jaki obiektyw, jakie akcesoria itp. Jednak jest zdecydowanie mniejszy wybór do D60, większość obiektywów nikona jest bez AF, nie ma oryginalnych gripów, itd.

D80 kosztuje 1500zł, do tego 18-105, według mnie najlepszy z kitów nikona( 18-55 i 55-200 uważam że są najsłabsze optycznie, 18-135 jest już lepszy natomiast według mnie najlepszy 18-105, ew. 18-70).

Jeśli wiesz że to co teraz wydasz na aparat i obiektyw będzie wydatkiem przynajmniej na 2/3 lata, nie zamierzasz zagłębiać się w fotografię, kup D60. Jeżeli jednak wiesz, że to Cię wciągnie i będziesz mogła wydać dodatkowe pieniądze, zainwestuj w D80 . Co do obiektywów uważam, że powinnaś wybrać coś z 18-70, 18-105.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabloo Zobacz posta
    Podam ceny po jakich można body i obiektywy kupić w innych sklepach.
    Nikon D60 - 1000zł
    18-55 vr - 440zł
    55-200 vr - 650zł
    tak więc więc liczmy że razem z przesyłką zapłaciłabyś max 1150zł, 300zł taniej niż w podanym przez Ciebie zestawie.
    Jak dla mnie to będzie jakieś 1300zł taniej, jak znajdziesz mi za 1150zł D60 + te 2 obiektywy i to wszystko nówki na gwarancji to sam z chęcią to kupię. Podaj tylko linki
    Ostatnio edytowane przez Bonthyc ; 24-12-2008 o 15:04

Domyślnie

Ja też, ja też
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ja posiadam dokładnie taki sam zestaw, tylko kupiony w Vobisie jakieś pół roku temu.
    Jako amator nie zawiodłem się, chociaż szczerze powiem, że teraz wziąłbym coś fizycznie większego (i trochę cięższego - lepiej w rękach by leżał).

Co do zestawu to bardzo fajnie się sprawuje. Zakres ogniskowych bardzo uniwersalny a 55-200 VR to naprawdę fajny obiektyw, który na krótszym końcu ma f/4, więc tragedii nie ma.

Ja jestem bardzo zadowolony i... POLECAM.
    P.s. No i nówka, to nówka. Nie będziesz panikować, że coś Ci nie działa, że coś się zepsuje, bo masz gawarancję i Cię to nie interesuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    ....Co do 50 to fakt, ni to standard ni to tele ale ja tam lubię i prawie nie odpinam.
    ...fakt- 50mm z tym glupim mnoznikiem x1.5 to troche o kant d... rozbic, choc szkielko fajne
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Jak dla mnie to będzie jakieś 1300zł taniej, jak znajdziesz mi za 1150zł D60 + te 2 obiektywy i to wszystko nówki na gwarancji to sam z chęcią to kupię. Podaj tylko linki
    Chodziło mi o cenę samych obiektywów, z body będzie kosztować 1000zł więcej, czyli 2150 zł

Domyślnie

Zdecydowałam się na D80+jakieś tele, tylko jakie? Możecie mi coś poradzić?
    Zastanawiam się nad 55-200 z VR. Wiem, że zakres ogniskowych nie jest ogromnny, ale mysle, że wystarczy na moje wymagania No chyba, że macie jeszcze cos do polecenia )
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka3 ; 24-12-2008 o 21:12

Domyślnie

Powinno być ok... 70-300VR jest fajny, ale nie zmieścisz się w cenie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka3 Zobacz posta
    Zdecydowałam się na D80+jakieś tele, tylko jakie? Możecie mi coś poradzić?
    Zastanawiam się nad 55-200 z VR. Wiem, że zakres ogniskowych nie jest ogromnny, ale mysle, że wystarczy na moje wymagania No chyba, że macie jeszcze cos do polecenia )
    W tym zakresie cenowym to nie ma wiele do proponowania.
    Myślę że ta opcja będzie dobra na początek....

Tak jak już ktoś kiedyś pisał.... nie da się skompletować wszystkiego na raz... wszystko z czasem przyjdzie
    Pozdrawiam

Domyślnie

Jeśli masz kase, D80 rządzi szczególnie ze cana ostatnio spada. Ale ja bede bronił D60-D40. Jest na forum uzytkowniczka która z D40 i 50mm robiła zdjęcia dziecku na MF i zdjęcia wyszło bardzo dobre. Jest to idealny przykład ze puszka daje nam tylko mozliwości a my je musimy wykorzystać. Taki mój mały wywód do tych co "psioczą" na D40-60, chociaż w życiu w rekach nie miały a w swoich D80 używają sławetnej opcji AUTO. Tylko prosze niech nikt nie bierze tego osobiście
    Mimo wszytko polece ci D80 + dobre szklo, gdyż z biegiem zagłebiania się w fotografie, odkryjesz walory tego bodyW d60 w pewnym momencie zacznie ci czegoś brakować
    www.fotokarol.ownlog.com

D40 + Grip; Tamron 28-75 f/2.8 ; Nikkor 18-55 f/3.5-5.6; SB400.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów