Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Nokton 58mm F1.4 SLII

czy można w Polsce kupić szkło Voigtländer - Nokton 58mm F1.4 SLII ?
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6537

Domyślnie

ehh, zero odzewu. ludzi bardziej interesują sigmy i tamrony

Domyślnie

Na ebayu są po 1100zł...tylko po co to szkło jak za taką samą kasę masz Nikkora 50/1.4? Nie kumam...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Kiedyś Voigtländera sprzedawali bodajże w K-Consult, ale jak jest teraz to nie wiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Na ebayu są po 1100zł...tylko po co to szkło jak za taką samą kasę masz Nikkora 50/1.4? Nie kumam...
    Egzotyka pociąga...
    I niesamowicie bogata tradycja też: http://www.roguski.eu/index.php?opti...d=18&Itemid=22
    P.S. Poza tym, szkiełko jest Made by Cosina. Ta sama, co zapodaje produkty metkowane jako Zeiss. Tak więc - BYĆ MOŻE - można by dostać Zeiss'owską jakość w cenie Nikkora.
    Czy warto? Każdy odpowie sobie sam.
    Ostatnio edytowane przez lodzermensch ; 23-12-2008 o 21:08
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noise13 Zobacz posta
    ehh, zero odzewu. ludzi bardziej interesują sigmy i tamrony
    Ludzi bardziej interesuje AF niz manual. Ot cała tajemnica.

Domyślnie

Mnie też bardzo interesuje ten Voigtlander, jednakże w polsce nie ma ta firma(marka) dystrybutora... Po za tym ogniskowa 58mm chyba jest spoko do portretów pod DX (w końcu wychodzi 85mm...) - stąd też zainteresowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta

nikkor 50/1.4 jest już podpięty pod body. wychowałem się na manualnych pentaxach i sentyment pozostał, zresztą uważam że nokton bije nikkora o głowę, pentaxowski manual 50/1.4 również.

Uprawnienia umieszczania postów