5 i 6 mają już to coś ale pozostałe zanadto wyprane z kolorów a i same kadry (poza 3jką) zbyt przypadkowe. A co do Snowdonii to tam dopiero się kryje potencjał.
Szukaj
5 i 6 mają już to coś ale pozostałe zanadto wyprane z kolorów a i same kadry (poza 3jką) zbyt przypadkowe. A co do Snowdonii to tam dopiero się kryje potencjał.
no kryje sie kryje, i to bardzo skutecznie we mgle
niestety spedzilam tam tylko 3 dni i niewiele udalo mi sie cyknąć, za to aparat przemoczylam doszczetnie
ale moze cos jeszcze wygrzebie i wrzuce z samego Snowdonu
dziekuje wszystkim za komentarze![]()
Tak bylo w drodze na snowdon... (za drugim podejsciem, bo za pierwszym spłynęłyśmy z deszczem)
7.
8.
W drodze powrotnej nieco się rozjaśniło...
9.
10.
ps. czy kolory bylyby mniej 'sprane' gdybym dorobila sie w koncu polarka? tak od czterech lat sie do zakupu przymierzam)
Z tych plikow pewnie tez by sie dalo cos jeszcze wydlubac.
W nowej serii podoba mi sie 8. Jest pozytywnie odjechana.
Mozna ja nieco dokadrowac (szczegolnie dol) i powalczyc z lokalnym kontrastem.
10 tez ciekawa, tylko z innym swiatlem.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
dla mnie 6 ma power.... a reszta to ma taki klimat bardziej rodzinnny niz photo.....
uahahah... musze zatem poszukac doktora. podmuchalam troche ostatnio, ale te tyfusy nadal tam siedzą :/
dzieki za kontrastową koncepcję. podoba mi się. zawsze inaczej sie patrzy na wlasne zdjecie, jak obrobi je ktos inny. to pomaga.
ze pogoda inna by sie przydala, to wiem, niestety to byl tylko weekendowy wypad. moze w przyszlosci trafię na lepszą? szlaki mam juz przetarte...![]()
"podmuchalam troche ostatnio, ale te tyfusy nadal tam siedzą"
Troche zastanawiajace. Mam kilkanascie tys. klatek, czyscilem tylko raz,
szkla czesto zmieniam i paprochow jakby mniej.
Ciekawe, co na to wplywa. Moze czyszczenie...?
"dzieki za kontrastową koncepcję"
Kiedy naturalne swiatlo sie nie popisze, naturalnym odruchem jest korekta.
Przy okazji zmienilem nieco kolor nieba, bo przy podbitym kontrascie wpadalo we fiolet.
"zawsze inaczej sie patrzy na wlasne zdjecie, jak obrobi je ktos inny"
Szersze spektrum postrzeganiaTez czasem korzystam z takiej pomocy.
"ta jedynka chyba nijaka taka, co?" (wczesniej przegapilem)
Jak zwykle (w fotografii), podstawa jest swiatlo. Ze sloneczkiem byloby ciekawiej.
Swiatelka zatem![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami