Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    choćby dlatego że przy dobrych warunkach oświetleniowych zrobisz dobre fotki bez niego a "prund" żre...
    To raz,a drugi to to,że tam gdzie nie jest potrzebny VR,np.przy wyższych czasach system VR "głupieje" i potrafi sam generować drgania powodując,że zdjęcia są nieostre
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Dzięki za oświecenie
    D90; 18-105 VR; 50 1,8D; Di622; e4300.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Z tego co pamietam w instrukcji jest napisane, żeby nie wyłączać aparatu przy włączonej redukcji drgań. Ponieważ wydawało mi się to bardzo dziwne to wymyśliłem sobie, że może chodzi o to, żeby nie wyłączać aparatu jak działa redukcji dragań (przy wciśniętym do połowy spuście), choć taki przypadek może jest malo prawdopodobny W instrukcji jest napisane, że redukcja włącza się po jego naciśnięciu i do tego odniosłem ten zapis.
    Fakt. Tak tam napisano ale nie jest to obarczone zadnym ryzykiem. Chodzi tylko o to aby uklad VR w odlaczonym szkle nie rzegotal. Ot taka porada w kwestii estetyki Mozliwe, ze przy uderzeniu cos tam sie uszkodzi ale ogolnie lepiej takim urzadzeniem nie uderzac bo i w starym MFie moze sie conieco uszkodzic

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów