Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Problem z migawką w d 300

Ostatnio wykonywałem zdjęcia w górach na śniegu i kilka razy aparat mi się zaciął pokazując "error". Nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Warunki były może bardziej ekstremalne -7st, może to mialo jakiś wpływ? Ale dla nikona to raczej nie powinien być problem. Czy ktoś mial podobne zdarzenie?
    kokesz

D 300, N 50 f 1,8, N 16-85 VR , N 70-300 VR , SB 600

Domyślnie

Kiedys podobnie bylo u mnie w D50 a dokladnie zaciela sie migawka, pomyslalem ze cos sie wkrecilo w listki, podmuchalem w komore lustra i na migawke i jak narazie jest spokoj. Czasami dosc duzy paproch moze znalezc sie w komorze lustra nawet z ostroznymi zmianami szkiel.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

to moga byc problemy z zasilaniem, jesli masz uzywaj drugiego aku i zobacz czy sie powtarza

Domyślnie

miałeś gripa? czy tylko aku w komorze korpusu?

Domyślnie

A i u mnie się zdarzyło podczas wędrowania w trudnych warunkach. Może nie były to extremalne warunki bo temp bliska 0 i wilgoć ale również się przycięło z s10-20. Wystraszyłem się niemiłosiernie ale po wył i wł.. wszystko działało poprawnie. Mam nadzieję ze ów błąd się nie powtórzy.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Faktycznie miałem gripa, być może to on jest problemem. Ale dziwne że dzieje się to tylko w takich warunkach.
    kokesz

Domyślnie

bo jak masz gripa, to są np dodatkowe styki, grip to osobne urządzenie i niejednokrotnie sie zdarzyło , że potrafił zakłócić pracę aparatu i powodować problemy z zasilaniem

Domyślnie

a jakiego masz gripa? oryginalny czy Delty albo inny zamiennik?

Domyślnie

niestety Delta, chyba nie był to dobry wybór?
    kokesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kokesz Zobacz posta
    niestety Delta, chyba nie był to dobry wybór?
    Stosunek ceny do jakości pewnie dobry, ale też myślę, że grip mógł być powodem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów