Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

absolutnie nie mam doświadczenia z gripem delty ani oryginalnym....

ale 15 lat obcowania z różnym sprzętem foto podpowiada mi, że te zastrzeżenia w instrukcjach żeby używac tylko oryginalnych akcesoriów nie sa takie zupełnie bez sensu...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Ja tam gripa nie mam a się przycięło.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

..jeszcze jeden aspekt, ciekaw jestem czy przy tak niskiej temperaturze wyszedłeś na mróz i dałeś się sprzetowi troszkę zaadoptować, czy też od razu sięgnałeś do torby. Przy sporej różnicy temperatur nawet w uszczelnionym korpusie może wystapić kompensacja pary, a co za tym idzie sygnalizacja błędu.. czy zastosowany obiektyw posiadał pierścień uszczelniający? ..o ile kojarzę, styki Delty w takich warunkach też nie gwarantują należytego uszczelnienia.. stąd może problem pojawiać się tylko w takich warunkach.
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Stosunek ceny do jakości pewnie dobry, ale też myślę, że grip mógł być powodem.

moze byl, a moze nie byl
    z oryginalnymi gripami tez jest sporo problemow, wystarczy poczytac na forum

poczysc styki, w komorze baterii, styki z body, styki w aku, sprawdz czy wszystko kontaktuje i jeszcze sprawdz aku

przyczyna moga byc tez same aku, jesli nieoryginalne, lub jesli oryginalne , ale starsze

wogole przyczyn moze byc wiele
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 21-12-2008 o 17:25

Domyślnie

pytałem o gripa bo sam miałem dwa przypadki kiedy to lustro się uniosło i nie opadło, wyłączenie - włączenie niewiele pomogło dwa razy za każdym razem z gripem i pomyślałem że to właśnie coś z zasilaniem mogło być albo jakaś inna przyczyna ale przez grip.

wcześniej klika miesięcy jak nie miałem gripa nie było nic z tych rzeczy, po tych dwóch akcjach jak uświadomiłem sobie że to może być grip odkręciłem go i wszystko jest ok. Fakt że było to sporadyczne statystycznie raz na kilka tysięcy zdjęć ale ... za pierwszym razem przytrafiło się w trakcie przysięgi na ślubie, na szczęście miałem zapasowe body i zdjęcia są ale gorąco było :P

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów