Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Po raz pierwszy

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

No napisze jeszcze że ta połowa modelki bardzo ładna więc przypuszczam że i druga również ;P
    Głowa do góry - ja tez czytałam przykrości na temat mojej Mai ale dużo gorsze - taka wada pokazywania swojego dzieciątka - pamiętaj że nikt nie chce jej obrazić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruda# Zobacz posta
    Tak nie wygląda dziurka w nosie tylko glut. Do tego uwypukliłaś to obróbką. Skoro sama piszesz, że nie jesteś dobra w obrabianiu zdjęć to po prostu tego nie rób. Dobre zdjęcie i bez dodatkowych bajerów się obroni.
    Zapominasz chyba, że to nie jest forum fotografów. Mnie i wielu innych podobny komentarz by pewnie nie wzruszył, ale trafia tu wielu nowych użytkowników, którzy są bardzo wyczuleni na punkcie krytyki. Z czasem każdy się "otrzaska", ale na początek więcej taktu nie zaszkodzi, prawda?

Piszesz, że autorka nie powinna obrabiać zdjęć. To jak ma się nauczyć tej obróbki, skoro nikt tego nie zobaczy i nie skoryguje błędów? Ja też asem nie jestem. Czy znaczy to, że zdjęć mam nie robić?

Domyślnie

Zora nie zrażaj się. Ruda mimo wszystko skomentowała zdjęcie, a nie Twoją córę Córa śliczna i zapewne fotogeniczna. Pokaż może na początek coś bez obróbki. Więcej pracy włóż w etap robienia zdjęcia, przygotowanie tła, oświetlenia i takich tam, a mniej kombinuj w PP. Ja cały czas walczę z oświetleniem, to o wiele trudniejsze niż PS. Pokaż coś z minimalną obróbką. I próbuj.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem: Czemu dzisiaj jak ktoś "uczy się" robić zdjęcia to nie zaczyna od chociażby lektury wikipedii i przeczytania kilku haseł (ekspozycja, czas naświetlania, ISO itp), tylko zrobi jako takie zdjęcie i od razu do komputera poprawiać wszystko co się nie udało... Jakąkolwiek stronę dla amatorów fotografii otworzyć - wszędzie piszą o zaletach naturalnego oświetlenia, a tu co? LAMPA NA WPROST... Zora - nie bierz tego do siebie, 70% zdjęć w tym dziale tak wygląda... I uważam za dużą przesadę pisanie każdemu jakie są zalety 50-tego zdjęcia przesłodkiej pociechy, które jest źle skadrowane, źle oświetlone i do tego popsute do granic możliwości. Każdego autora trzeba tu pogłaskać po głowie i pisać mu co zrobił dobrze bo inaczej będzie czuł się obrażony, albo co gorsza pomyśli że ktoś obraża jego dziecko... Jak już ktoś napisał - wszyscy kiedyś zaczynali i obrywali baty. Niektórzy nawet dzięki temu czegoś się nauczyli . Co do nauki obróbki - jak zdjęcie jest popsute każdy widzi. Nie wierzę w to, że autorka tego nie zauważa... Rozumiem pierwsze zachwyty możliwościami PS-a,ale trzeba mieć umiar i tyle. Zora zostaw to zdjęcie na 2 dni, pooglądaj w tym czasie inne (dobre) zdjęcia dzieci, a później z nowej perspektywy spójrz na swoje, a dowiesz się o co mi chodzi.

P.S. - śliczną masz córeczkę - pokaż nam to swoimi zdjęciami, a nie PS-em.
    kupa sprzętu i tragarz

BLOG STRONA

Oszczędny w słowach Awatar Rider
    Miasto
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruda# Zobacz posta
    P.S. - śliczną masz córeczkę - pokaż nam to swoimi zdjęciami, a nie PS-em.
    Amen
    Dwie puszki, kilka stałek, jeden zoom, jakieś akcesoria i duuuuużo radości z fotografii

Domyślnie

Wiec z obrobka u mnie do niczego ,bede wiec nadal nad tym pracowac...aby moje zdjecie nie wzbudzalo wiecej kontrowersi bo nie o to mi chodzilo...prosze mederatora o usuniecie tego watka.

Domyślnie

Dziekuje za komplementy na temat corki to tak dodatkowo bo zapomnialam podziekowac milym osobom

Domyślnie

Rozumiem, że to taka sugestia, że pojawili się również nie mili
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Rozumiem, że to taka sugestia, że pojawili się również nie mili
    W rzeczy samej :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zora Zobacz posta
    Wiec z obrobka u mnie do niczego ,bede wiec nadal nad tym pracowac...aby moje zdjecie nie wzbudzalo wiecej kontrowersi bo nie o to mi chodzilo...prosze mederatora o usuniecie tego watka.
    Cześć Zora.
    Myślę , że usunięcie wątku nie jest dobrym pomysłem. Dzięki temu niektórzy użytkownicy będą mieli możliwość ponownie przeczytać swoje wypowiedzi i w konsekwencji popracują nad subtelnością przyszłych komentarzy.
    Nie chodzi o to aby piać z zachwytu nad każdą pracą . Jednak osobę początkującą , która odważyła się coś pokazać (do tego wrażliwą , jak sądzę ) , bardzo łatwo zrazić . I to trzeba mieć na uwadze .
    Nie zniechęcaj się ! Nadal rób zdjęcia , obrabiaj je tak jak potrafisz i ciesz się tym ! Oglądaj jak najwięcej "obcych"
    prac (lepszych czy gorszych - rzecz gustu ) . I mimo wszystko pokazuj kolejne swoje prace . Inaczej nie dowiesz się , czy innym również się podobają i odbierzesz sobie możliwość uzyskania cennych uwag i ew. wskazówek .
    Pamiętaj o jednym : dla ciebie , twoje prace posiadają ładunek emocjonalny , który odbiera (w znacznej mierze) zdolność krytycznego spojrzenia . Osobom "postronnym" łatwiej jest formalnie ocenić pracę .
    Sądzę , że bez względu na dobór słów , nikt tutaj nie miał złych intencji . Każda reakcja jest cenna .
    Głowa do góry , pokrywka z obiektywu (komputer w ruch) i do dzieła . Czeka na ciebie jeszcze całe mnóstwo nie wykonanych zdjęć ( w tym pewnie tych najlepszych). Chętnie pooglądamy.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów