Sprawdźcie może na innym monitorze, u mnie wygląda ok chociaż nie ukrywam że każde zdjęcie było przy wołaniu rawa robione mniej więcej na -0,5 EV, ale to celowo... U mnie czarnych przepałów nie ma.
Szukaj
Sprawdźcie może na innym monitorze, u mnie wygląda ok chociaż nie ukrywam że każde zdjęcie było przy wołaniu rawa robione mniej więcej na -0,5 EV, ale to celowo... U mnie czarnych przepałów nie ma.
Na tym monitorze stale oglądam zdjęcia - inne wyglądają OKOsobiście histogramu nie sprawdzałem, a on Ci prawdę powie
![]()
pozdrawiam
Faktycznie po wołaniu z rawa histogram nie dochodzi już do prawej strony, ale u mnie i tak wszystkie ważne szczegóły na zdjęciach są widoczne i niezaciemnione... gdyby było jaśniej o te pół EV miałbym bardziej spłaszczone światło i wyglądałyby jak legitymacyjne... Dlatego robiłem -0,5...
Jeśli Ci się podobają to spoko. Dla mnie za ciemne jak na ten rodzaj fotografii![]()
pozdrawiam
Modelce się podobają, a to ważne bo jest wybredna dość
Ja jestem z nich co najmniej "zadowolony".
Patrzyłem właśnie w akt i tam co drugie zdjęcie ma o połowę krótszy histogram niż moje. Wiem że to inna kategoria, ale na tych zdjęciach u mnie też wszystkie szczegóły widać. To chyba nie jest jakaś reguła, ze w glamour histogram musi obejmować cały zakres a w akcie nie?
Hehehe... tak czułem, że się aktu czepisz dlatego dodałem, że chodzi o tę kategorięNie, nie ma reguły. Tak jak i nie ma reguły, że to musi być w kolorze, tamto w czerni i bieli a inne pośrodku. Ja osobiście mam tak, że patrzę na jakieś zdjęcie i to co widzę od razu mi mówi - jak nic kolor! Albo - musowo B&W. Gdy spojrzałem na te ujęcia od razu pomyślałem, że za mało światła. I nie chodzi mi konkretnie o glamour tylko o to co widzę na tych zdjęciach. Oczywiście nie muszę mieć racji.
I jeszcze jedno - też widzę szczegóły. To jednak nie oznacza dla mnie, że światła jest tyle ile trzeba wg mojego widzimisię![]()
pozdrawiam
Modelka była w podróży i niestety kombinowaliśmy z tym co zmieściła do jednej walizki....
Nikt nie mówił że to profesjonalna modelka ;o
Ma za sobą kilka mniej lub bardziej profesjonalnych sesji, ale tak naprawdę wg mnie sporo umie i dobrze czuje się przed obiektywem. Większość ujęć to jej pomysły dlatego praca z nią była bardzo przyjemna i mogłem się skupić na świetle i aparacie![]()
>odie83: Kobieta i jedna walizka - szacunek, mogła ewentualnie zdjąć te "oficerki". Nic ważnego - taki mały dysonans IMHO. Zdjęcia zacne.
Skontaktuj się z nami