Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Spływ Dunajcem

Domyślnie Spływ Dunajcem

Domyślnie

zgadzam sie w 100%
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    zgadzam sie w 100%
    Straszysz nowych użytkowników. Tak jak pisał bombel, komentarzy pojawia się sporo (w tym ironicznych), ale rad mało. Niebo nie jest wyprane, jest prosto, nie jest centralnie. Nie porywa, ale źle nie jest. Chętnie zobaczyłbym więcej kadrów, może takich nie od strony "pleców" łódek i flisaków.

Domyślnie

fushiro - masz rację!

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    zgadzam sie w 100%
    Z czym się zgadzasz?
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

"Z czym się zgadzasz?"

Mi tez wyglada to na "Spływ Dunajcem".
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

A flisacy pytali w którą stronę popłyniemy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Z czym się zgadzasz?"

Mi tez wyglada to na "Spływ Dunajcem".
    Bardzo konstruktywnie
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Straszysz nowych użytkowników. ....
    Mój Boże, mogę się przysiąc, ze w moim - lakonicznym - komentarzu nie było ani grama groźby, czy czegoś innego, coby miało intencje prze- czy zastraszenia autora.

Autor zamieścił zdjęcie, oznajmiając, ze jest to spływ Dunajcem. I jest to prawda. Wiem, bo sam spływałem, nawet
    bodajże dwa razy. Mam świadków.

Ty zaś, fushiro, przez domniemanie zakładasz, ze autor oczekuje jakiegoś komentarza i w dodatku zakładasz dalej, ze oczekuje komentarza co do koloru nieba, czy położenia łódki.
    Moim zdaniem jest to założenie nieuprawnione, albowiem z równym prawdopodobieństwem autor może oczekiwac komentarza, co do pochylenia kąta wiosła.

A może po prostu autor chciał pokazać tym postem, iż jego aparat jest technicznie sprawny, ma czystą matrycę i poprawnie reaguje na nacisk spustu migawki ?

A rady, kolego, nalezy dawać rozważnie i w zależności od tego jak sam autor kalibruje swoje prace.

Przykładowo - w kontekscie wakacyjno-sentymentalnym, powyższe zdjecie jest zupełnie poprawnie technicznie i ma czytelny przekaz.
    Na płaszczyźnie artystycznej zaś jest nudnym gniotem bez wyrazu.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

"Bardzo konstruktywnie"

Gdybys komus napisal lopatologicznie co trzeba, a w zamian przeczytal, ze nie jest az tak glupi
    i czuje sie dotkniety, to - kto wie - moze tez bys tak sie wypowiedzial...

Nie mam na mysli autora tego watku, ale po kilku (okreslenie ogolnikowe) "dziwnych" zagrywkach
    nie mam ochoty na kazdym po kolei eksperymentowac.

Wykonuje dobrowolnie prace spoleczna (nie jest ona bezinteresowna, bo czegos sie ucze przy okazji)
    i nie pali mi sie do tego, aby ktos mnie za darmo (bez powodu) traktowal, jak szmate.

Moje komentarze sa tak rozne, jak pokazywane zdjecia i wypowiedzi ich autorow.
    Jestem na forum, nie na wojnie.

To tak z grubsza. Pozdro
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Bardzo konstruktywnie"

Gdybys komus napisal lopatologicznie co trzeba, a w zamian przeczytal, ze nie jest az tak glupi
    i czuje sie dotkniety, to - kto wie - moze tez bys tak sie wypowiedzial...

Nie mam na mysli autora tego watku, ale po kilku (okreslenie ogolnikowe) "dziwnych" zagrywkach
    nie mam ochoty na kazdym po kolei eksperymentowac.

Wykonuje dobrowolnie prace spoleczna (nie jest ona bezinteresowna, bo czegos sie ucze przy okazji)
    i nie pali mi sie do tego, aby ktos mnie za darmo (bez powodu) traktowal, jak szmate.

Moje komentarze sa tak rozne, jak pokazywane zdjecia i wypowiedzi ich autorow.
    Jestem na forum, nie na wojnie.

To tak z grubsza. Pozdro
    Masz w sumie trochę racji, też tak miałem kilka razy że napisałem konstruktywnie (IMO) i człowiek się obraził...ale tak nie powinno być. Ja się nie gniewam jak ktoś pojedzie po moim zdjęciu w sposób konstruktywny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów