Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Spływ Dunajcem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Mój Boże, mogę się przysiąc, ze w moim - lakonicznym - komentarzu nie było ani grama groźby, czy czegoś innego, coby miało intencje prze- czy zastraszenia autora.
    Straszysz, bo wpadasz do nowego wątku, rzucasz trzy słowa i znikasz. Ja wiem, że to złośliwe nie było, ale jak ktoś mi tak komentuje zdjęcia, to nie zachęca to do dalszych publikacji.

Ty zaś, fushiro, przez domniemanie zakładasz, ze autor oczekuje jakiegoś komentarza i w dodatku zakładasz dalej, ze oczekuje komentarza co do koloru nieba, czy położenia łódki.
    Skąd ty wiesz, co ja myślę?

Przykładowo - w kontekscie wakacyjno-sentymentalnym, powyższe zdjecie jest zupełnie poprawnie technicznie i ma czytelny przekaz.
    Na płaszczyźnie artystycznej zaś jest nudnym gniotem bez wyrazu.
    I choćby tak należało napisać.

Domyślnie

Watek dosys jest ciekawy, choc niekoniecznie z puntu widzenia fotograficznego.
    Piszac na naszym forum sila rzeczy mozemy spodziewac sie rozmaitych reakcji/komentarzy. Ich odbior bedzie zalezal od nastroju piszacego, jego poczucia humoru, potrzebu otrzymania jakiegos typu poradu itp.itd.
    Komentarze, jakie sa , rozne... Czasami mozna by sie zastanowic, czy sami chcielibysmy otrzymac taka odpowiedz, jaka wlasnie komus serwujemy ?
    Rozmawiamy w koncu tylko o fotografii, nawet jesli dla niektorych z nas jest to zawod no i oczywiscie SZTUKA.

Ogolnie biarac, troche wiecej luzu i zyczliwosci nikomu na pewno nie zaszkodzi. Ani tym co pisza, ani tym co czytaja .
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Straszysz, bo wpadasz do nowego wątku, rzucasz trzy słowa i znikasz. Ja wiem, że to złośliwe nie było, ale jak ktoś mi tak komentuje zdjęcia, to nie zachęca to do dalszych publikacji.
    Rozumiem. W takim razie niestraszenie jest od ilu słów ?
    Ponadto, fushiro, znowu zakładasz, ze autor sie przestraszył, bo ty bys sie przestraszył...

Skąd ty wiesz, co ja myślę?
    nie mam zielonego pojecia co myślisz, ale przeczytałem co napisałes

I choćby tak należało napisać.
    A no to dzieki za wskazanie swiatełka w mrokach mojej nieswaidomości...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

fotka generalnie dosc poprawna ,raczej wakacyjno spacerowa ,osobiscie widział bym ten motyw szerzej i z dołu i w szerz ----- ten widoczek by zyskał mz.

Domyślnie

"Ja się nie gniewam jak ktoś pojedzie po moim zdjęciu w sposób konstruktywny."

Moim zdaniem jest to rozsadne podejscie, a niuansow nigdy sie do konca nie uniknie.

"Ogolnie biarac, troche wiecej luzu i zyczliwosci nikomu na pewno nie zaszkodzi.
    Ani tym co pisza, ani tym co czytaja ."

Sluszna uwaga. Chcialbym tylko zauwazyc, ze wiekszosc postow pisze w tym wlasnie dziale,
    a troche ich juz naskrobalem. Gdybym nie posiadal odrobiny luzu, dawno by mnie tu nie bylo
    Nie ma strachu, damy rade.

"Straszysz, bo wpadasz do nowego wątku, rzucasz trzy słowa i znikasz. Ja wiem, że to złośliwe nie było, ale jak ktoś mi tak komentuje zdjęcia, to nie zachęca to do dalszych publikacji."

Mysle, ze Lechupe w ten sposob bada grunt, emocje pozostawiajac w domu.
    Szanuje jego wypowiedzi (choc nie zawsze sie subiektywnie zgadzam),
    poniewaz sa przemyslane i autor potrafi je uargumentowac (latwo wyczuc w nich sens).
    Moze czasem lakoniczne, lecz byloby nudno, gdyby wszyscy wypowiadali sie tak samo.
    W odroznieniu od pewnej grupy egoistow, wypowiada sie nie tylko w swoich watkach.
    Oczywiscie nie mowie o osobach zupelnie poczatkujacych.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów