Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Stałeczka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja tam 24mm kupiłem z przekonaniem, że to nie będą obrazki najwyższych lotów, ale była okazja, potrzebowałem czegoś z przedziału 20-35 w niskiej cenie i... Nie zawiodłem się xD. Szkło mnie bardzo miło zaskoczyło, aberracje aberracjami ale ostrość ma niezłą, nawet przymykać mocno nie trzeba.
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bloodcrawler Zobacz posta
    24mm kupiłem.Nie zawiodłem się.
    fajną masz stopkę, chyba też idę w tym kierunku trudno naprawdę wyczuc jaka naprawdę jest ta dwudziestka-czwórka...bardzo dobra, dobra, średnia, przeciętna, zła...to szkło ma chyba jedną z najbardziej "zaplątanych" opinii...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    fajną masz stopkę, chyba też idę w tym kierunku trudno naprawdę wyczuc jaka naprawdę jest ta dwudziestka-czwórka...bardzo dobra, dobra, średnia, przeciętna, zła...to szkło ma chyba jedną z najbardziej "zaplątanych" opinii...
    Moja stopka jeszcze z rok temu wyglądała tak: 24/2.8 , 35/2 , 50/1.8 , 85/1.8. Mój zestaw marzeń. Brakowało mi tylko do szczęścia 180/2.8. Niestety - z powodów losowych musiałem opchnąć wszystko.

24mm/2.8 D używałem na analogu i było to szkło marzenie. Minimalna dystorsja, rewelacyjne kolory i ostrość. Moją sztukę kupiła bodajże agawytka i była zadowolona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    ...zacząłem się rozglądać za obiektywem, który miałby ogniskową 20-35 mm i odpowiednią jasność.... Mówimy o temacie w cenie do ok. 1500 PLN....
    MF 28/2 lub 28/2.8 (wersja z ostrzeniem od 20cm) + MF 35/1.4, myślę, że wypadnie w okolicach 1600 PLN
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Rycerz
    Gość

Domyślnie

wiem że ona jest zadowolona...chyba też będę

Domyślnie

Ja chcę powoli wrócić do tego zestawu. Zaczynam od 50/1.8, którego właśnie zakupiłem

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów