Close

Strona 12 z 47 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 469
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łuków\Lublin

Domyślnie

U mnie Body 61348XX a obiektyw 322373XX też kupiony w media M a wyprodukowano na Tajlandii i na razie oby tak dalej bez errora.
    fighting for peace is like fucking for virginity |nikon nikkory i saba

Domyślnie

witam mam nikona d90 od wrzesnia 2008 czyli jest to egzlamplarz z pierwszej parti w polsce
    jak narazie nie wysoczyl mi zaden error ani tym podobne aparat sprawdzil sie bezrpoblemowo na marozie
    posiadam karte sandisk ultra II 4gb numerek 6000345 made in thajland (obiektyw sigma 17-35)

ale skoro jestem na tym watku to cos musialo sie stac wiec.. dioda od karty pamieci zaczela sobie mrugac i tak juz mruga i przestac nie chce, ktos poprzednio napisal o podobnym problemie

Oszczędny w słowach Awatar brodnica
    Miasto
    Brodnica, Bydgoszcz, Kharkov

Domyślnie

w takim razie i ja Wam podam moje dane:
    kupiony jakoś we wrześniu w sieci FJ ... to już pół roku! Jak ten czas leci! A ja jakoś wciąż mówię o nim "nowy" - czas to zmienić :P

body 60204XX
    obiektyw 320531XX

Oszczędny w słowach Awatar brodnica
    Miasto
    Brodnica, Bydgoszcz, Kharkov

Domyślnie

Tak się zastanawiam... może komuś tak jak mi a raczej mojemu Nikosiowi problem zanika a raczej zanikł? Dziś przypadkowo rozmawiałem ze szczęśliwym posiadaczem D90, ktoremu początkowo aparat wariował a od pewnego czasu przestał. Podobnie jak ja ma około 4kilo przebiegu

Domyślnie

Witam
    Wreszcie otrzymałem moje D90 z kitem 18-105 z serwisu. Stwierdzili że aparat jest ok i prawdopodobnie to wina karty. Karta została wymieniona na nową (Sandisk 4GM EX III 20 Mb/sec). W ciągu najbliższych 2 tygodni będę miał okazję potestować ostro aparat to się zobaczy czy będą dalej te błędy ERR , F-- , CHF (wszystkie miałem nieregularnie).
    Aparat kupiony FJ
    Body : 6048943
    obiektyw: 32108724
    Made in Tailand

Wszystkie body podobno są robione w Tajlandii.

Pozdrawiam

Domyślnie

Ja tam myślę, że pisanie tych numerków jest bez sensu.
    Chyba, że ktoś je rozkoduje i usystematyzuje.
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malysan Zobacz posta
    Witam
    Wreszcie otrzymałem moje D90 z kitem 18-105 z serwisu. Stwierdzili że aparat jest ok i prawdopodobnie to wina karty. Karta została wymieniona na nową (Sandisk 4GM EX III 20 Mb/sec). W ciągu najbliższych 2 tygodni będę miał okazję potestować ostro aparat to się zobaczy czy będą dalej te błędy ERR , F-- , CHF (wszystkie miałem nieregularnie).
    I właśnie dlatego nie odsyłałem aparatu od razu do serwisu bo przypuszczałem, że taka będzie odpowiedź. Problem w tym że Nikon nie widzi żadnego problemu, bo specyfika jest taka że te błędy mogą wyskoczyć co kilka zdjęć albo raz na kilkaset. Więc dostają reklamacje, uruchamiają aparat i widzą że wszystko ok więc odsyłają z powrotem.
    Jak pisałem do nich maila z fotką tego problemu to nawet nie zasugerowali że to mogą być jakieś problemy ze stykami, tylko od razu że to jest na pewno wina karty.
    Ostatnio edytowane przez tommyfp ; 18-02-2009 o 16:45

Domyślnie

Mój również jest z jednej z pierwszych partii, wrzesień 2008. Był w tropikach -dżungla 35st/98% wilgotności gdzie lekko nie miał i często parował. Teraz zima gdzie z kolei marznie. Żadnych błędów. Natomiast słabo zaczął działać AF z nikkorem 17-55 i jest w serwisie. Sandisc Extreme II 16GB, Sandisc III 4GB, około 3500 zdjęc. Z 18-105 nie chodził.
    Stajnia: D90 | AF 50 f/1.4 D | AF-S DX VR 18-200mm 3.5-5.6G IF-ED | AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED

Domyślnie

Ja swój kupiłem w październiku w agito.pl. Zrobiłem jakieś 1000fotek i jak narazie 2 errory i parę razy F-- (czego jak już wiemy w serwisie tak łatwo nie udowodnię). Poza tym 2 mocno widoczne hoty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Nie musi grzebać. Zanim wyśle niech sprawdzi co może: karta, bateria, obiektyw. Bezmyślnie wyśle do serwisu i mu jeszcze coś zepsują...
    A jak nie zepsują to i tak będzie czekał na aparat nie krócej niż 2 tygodnie...
    Nikon D90 + ob. 18-105mm VR

Strona 12 z 47 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów