Szukaj
Kadr troche za centralny i za ciemno od kapelusza, jak masz NEFa to mysle ze mozesz to lepiej obrobic
W sumie to calosc (oprocz "nieba") za ciemna troche.
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Niestety - karnacja modela daleko odbiega od polskiej normy fotograficznejPo to na początku zarysowałem ogólne warunki pogodowe, żeby wyjaśnić taki, a nie inny wygląd modela.
Gołym okiem też taki cień pod kapeluszem widziałem, więc według mnie nie ma powodu, żeby fałszować rzeczywistość
Acha, i u mnie nie jest za ciemno - to prawdopodobnie różnica monitorów![]()
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Ech... Nie starczy mieć egzotycznego modela, by mieć od razu dobre zdjęcie.
Jaki on egzotyczny? Zwykły góral
Przepraszam, że bronię swojego zdjęciaU mnie jest ok.!
Oczywiście, że nie. Tutaj jednak korekta się nie sprawdziła. Jest ciemno pod kapeluszem, twarz ma ciemną, trochę brudu i co?
Czy to, że nie widać mu zmarszczek na czole dyskwalifikuje zdjęcie? Do glamour się nie nadaje, to wiem
To jest po prostu rzeczywistość.
jerezano, ok, mnie się nie podoba, ale to moje osobiste zdanie. Powiedz co Ci się w tej fotce tak podoba? Ja się wcale nie czepiam kolorów, ekspozycji czy innych technicznych problemów. Chodzi mi o kadr, i to co model sobą na nim pokazuje. I tu właśnie widzę niewiele.
I zajrzyj może w ten wątek. Też egzotyczne postaci, a zdjęcia świetne. I nie chodzi o to, że tam hassel
Pozdrawiam!
motylanoga - rozumiem, że Ci się nie podoba. To dopuszczalne
Wątek, który podlinkowałaś, znam, i jestem pełen podziwu - bardzo mi się podobają te zdjęcia.
Tyle, że w górach na 3600 m n.p.m. jest inaczej. Moim zdaniem tak, jak na zdjęciu. Pora sucha -wszystko brunatno-żółte, bieda, brud i niepewne oczekiwanie na chociażby jakiś grosik. Ten góral sprzedawał liście koki za tyle, za ile my kupujemy jedno tanie piwo. Nie znał hiszpańskiego, ja nie znam keczua - zapozował jak umiał i w obliczu mojej znajomości tamtych realiów - zdjęcie oddaje tą atmosferę.
Co mi się podoba w tym zdjęciu? Odpowiedź jest prosta - jego twarz!
Zamiast pisania: "nie podoba mi się kadr...." wolałbym, żebyś powiedziała dlaczego Ci się nie podoba i poradziła co ewentualnie poprawić - po to zamieszczam tu zdjęcia. Nie oczekuję nieokiełznanego zachwytu, a raczej wskazówek. W taki to sposób, chciałbym czerpać pełną garścią z doświadczeń innych, ode mnie bardziej doświadczonych forumowiczów
pozdrawiam![]()
od czego bym zaczął to od tła, bo niestety w tym przypadku powoduje, że góral, który ma być tematem tej foty z tym własnie tłem sie zlewa i trza wzrok wytężyć by go z tego tła wypatrzyć... z tej samej przyczyny jego, jak piszesz, ciekawa twarz jest również niewidoczna.Nie oczekuję nieokiełznanego zachwytu, a raczej wskazówek.
D..., F... i cała masa szkła
Skontaktuj się z nami