Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Pentax zbladł!

Domyślnie

Okrojony ? Moim zdaniem wręcz przeciwnie. Ma redukcję drgań, wireless flash, bezpośrednie 4 przyciski od ISO, WB, trybu lampy i zdjęć seryjnych na korpusie (czego nie ma np. w K200D, tam trzeba o jeden przycisk więcej nacisnąć). Praktycznie od wyższych modeli różni go brak uszczelnień, brak opcji do gripa (chyba) i trochę uproszczony - za to ponoć szybszy i pewniejszy - 5 punktowy AF. No i część bardziej zaawansowanych opcji ma przez menu, a nie przez dedykowane przyciski (np. tryb pomiaru światła).
    Ostatnio edytowane przez MiQ27 ; 20-12-2008 o 16:28

Domyślnie

No to rzeczywiście, profesjonalny korpus... Na konkurentów padł blady, a nawet biały strach... Co chcesz udowodnić? Dobrą politykę firmy? Czy to, że ich najtańszy korpus jest teraz najlepszy pod co najmniej dwoma względami? Jaki to ma związek z tym co napisałem? Dla pełnej jasności pisząc o lepszej puszce miałem na myśli profesjonalny korpus najchętniej z pełną klatką, a nie najtańszy korpusik dla amatorów. Pisząc to wcale nie twierdzę, że jest kiepski, to po prostu nie to co chciałbym zobaczyć w tym systemie, biorąc pod uwagę i osiągnięcia w średnim formacie i jakość obiektywów.

Domyślnie

Niczego nie chcę udowadniać. Pentax po prostu chodzi swoimi drogami. Pisałeś o "lepszym" korpusie bez sprecyzowania konkretów - właśnie jest pierwszy, który jest pod paroma względami lepszy od poprzednich i mam nadzieję, że to nie ostatni. Który też, moim zdaniem, może przyciągnąć do Pentaxa większe rzesze klientów. Co daje pieniądze, niezbędne na kolejne innowacje - może też na pełną klatkę.
    A to, że ma lepszy AF od poprzednich, co najmniej mnie bawi. Przy okazji - mam K10D

Domyślnie

Pentaxa nie stac na wprowadzenie FF bo z tym wiaze sie wprowadzenie 3 szkiel FF - 28-70 2.8 / 70-200 2.8 / cos bardzo szerokiego 2.8 - te ogniskowe sa oczywiscie tylko orientacyjne....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Doda powinna sobie taki sprawić do kozaczków
    dodzie bardzie podpasilby ten:

http://www.e-cyfrowe.pl/pentax-k-m-s...mm-p-9452.html

Domyślnie

"Mi się podobają taki biale korpusy, zawsze coś innego niż pospolita czerń"

Tylko nie pospolita !!!...

Powazniej nieco - przymierzalem sie kiedys do bialego gramofonu na czarnej wiezy
    (takiej "kropki nad i"), ale znudzilo mnie przekladanie plyt co 20 minut i sprzedalem go
    razem z plytami .

Generalnie lubie czarny sprzet (wszelaki), chocby dla odroznienia od pozostalych mebli.
    W przypadku sprzetu foto, kolor czarny jest akurat optymalny,
    bo aparat ma "widziec", a nie "byc widzianym" (dla mnie to jest narzedzie, nie ozdoba).
    Co innego, gdybym wybieral sie na biegun.

Co do Pentaksa - optycznie mi pasuje. Lubie indywidualizacje.
    Gdyby nie przeznaczenie, kazda puszka moglaby miec inny kolor.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Śmiejecie się z Pentaxa, zobaczcie Mamiyę.

http://www.pstryk.pl/details:8503/ma...+color+version
    http://www.flickr.com/photos/blazeje/

Domyślnie

Może ktoś ma jeszcze tą staroć http://kmp.bdimitrov.de/bodies/prototypes/MZ-D.html
    Pentax

Domyślnie

pewnie nikt - to tylko prototyp.

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie

niewiem o co tyle rabanu. każdy producent ma coś czym się wyróżnia z tłumu:

- Nikon - super sprzęt i stylową czerwoną gumkę,

- Canon - niewygodne i słabe puszki,

A pentax wybrał sobie biały kolor ;D
    frrruuu.!