Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Pentax zbladł!

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    ? tzn?
    Kolega pewnie przerabial Kadyszke na Pansonica i mu nie wyszlo . Zauwazylem, ze wielu rzuca w eter jakies slogany antyreklamowe o Pentaxie, krzywdzac tym samym ten szlachetny system. Najczesciej wynika, to jednak z braku wiedzy o nim. Najczesciej ci, ktorzy uzytkowali Pentaxa maja o nim raczej dobre zdanie, no moze nie liczac osob, ktorych kontakt z tym systemem mial charakter przypadkowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    Najczesciej ci, ktorzy uzytkowali Pentaxa maja o nim raczej dobre zdanie, no moze nie liczac osob, ktorych kontakt z tym systemem mial charakter przypadkowy.
    Z drugiej strony Pentaxiarze to ciekawa nacja, umieją daną wadę systemu (czy konkretnego korpusu) nagiąć do rangi zalety Spotkałem się z czymś takim gdy wybierałem kiedyś między D80, a K10d...
    BTW Co by jednak nie gadać to forum pentaxa jest bardzo fajne i ma specyficzny klimat

Domyślnie

Doda powinna sobie taki sprawić do kozaczków

kaziuwichura
    Gość

Domyślnie

Z drugiej strony Pentaxiarze to ciekawa nacja, umieją daną wadę systemu (czy konkretnego korpusu) nagiąć do rangi zalety Spotkałem się z czymś takim gdy wybierałem kiedyś między D80, a K10d...
    Mógłbyś rozwinąć? Ciekawi mnie jakie wady k10 dyskwalifikują go w porównaniu z d80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaziuwichura Zobacz posta
    Mógłbyś rozwinąć? Ciekawi mnie jakie wady k10 dyskwalifikują go w porównaniu z d80
    no przeciez prz3mo nie napisal, ze k10 jest gorszy niz d80.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Pierwsze co mi przyszło do głowy to star wars
    zgadza sie masz racje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaziuwichura Zobacz posta
    Proszę przeczytaj mój post raz jeszcze, bo odniosłem wrażenie, że chyba go nie zrozumiałeś.

Domyślnie

Ich polityka jest dla mnie co najmniej niezrozumiała... Powinni raczej popracować nad jakimś lepszym korpusem cyfrowym, a nie robić "błyskotki".

Domyślnie

Właśnie popracowali i efektem jest K-m. Nie dość, że ma najlepszy i najszybszy AF z dotychczasowych luster Pentaxa, to jeszcze jest też chyba najcichszy, ma (przynajmniej na początku) najszybszy tryb seryjny i w dodatku ma dostępną białą wersję, Svarovskiego nie licząc

Domyślnie

Ale K-M to chyba model adresowany do najmniej zaawansowanych użytkowników? Okrojony z funkcji i z przydatnych przycisków. Biorąc pod uwagę dawną pozycje Pentaxa w profesjonalnej fotografii to chyba nie jest krok do przodu?
    Ostatnio edytowane przez Framek ; 20-12-2008 o 16:02

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów