Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Kiepskie masz to oko, może pora na wizytę u okulisty
    Chyba że ten budynek naprawdę tak wygląda i ściany zwężają się ku dołowi
    Hej kolego może warto poczytać o obrazowaniu przez obiektywy szerokokątne. Myślałem że piszesz o krzywym horyzoncie, a jeżeli chodzi ci o ściany zwężające się ku dołowi to mnie pocieszyłeś - wszystko ok z moim okiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Hej kolego może warto poczytać o obrazowaniu przez obiektywy szerokokątne. Myślałem że piszesz o krzywym horyzoncie, a jeżeli chodzi ci o ściany zwężające się ku dołowi to mnie pocieszyłeś - wszystko ok z moim okiem
    A kolega uważa że tej wady obiektywu nie warto skorygować Dla mnie wygląda to nienaturalnie i psuje odbiór zdjęcia
    Pozdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

obróbka na pierwszych dwóch jest do zaakceptowania. Pozostałe bolą w oczy , mimo tego, że takie było założenie. Bo już założenie takiego założenia jest złe
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    A kolega uważa że tej wady obiektywu nie warto skorygować Dla mnie wygląda to nienaturalnie i psuje odbiór zdjęcia
    Pozdrawiam
    Proszę po korekcie. Wg. mnie gorzej i to dużo gorzej.

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    już założenie takiego założenia jest złe
    Jedno jest pewne: nie można zrobić zdjęcia które będzie się wszystkim podobało. Jestem tego świadomy i bardzo się ciesze jak zdjęcie podoba się paru osobą, a jestem bardzo szczęśliwy jak spodoba się większości. Miałem założenie było mniej więcej takie jak widać i do tego dążyłem. Pozdrawiam.

Domyślnie

o Boże przenajświętszy!! raczej nie o takie "prostowanie" chodziło koledze jarkowi76
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

bombel
    Gość

Domyślnie

Zawsze można wyprostować tak, żeby skrzywić bardziej (a przy okazji popsuć dodatkowo), a potem mówić: widzicie? Gorzej.

Domyślnie

Jest gorzej bo pokrzywiłeś zamiast wyprostować

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Zawsze można wyprostować tak, żeby skrzywić bardziej (a przy okazji popsuć dodatkowo), a potem mówić: widzicie? Gorzej.
    Właśnie o tym mówię. jak znajdę chwilę czasu to zobaczę czy uda mi się to naprawić

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

ale czy po wyprostowaniu, takim żeby nie skrzywić bardziej, da się zrobić crop bez cięcia budynku ?

bombel
    Gość

Domyślnie

O, to jest dobre pytanie... Dlatego zawsze trzeba mieć na uwadze to, żeby skadrować odpowiednio szerzej - jak się da.

A jak się na da, to są dwa wyjścia: albo twierdzić, że prostowanie jest niemodne, albo iść robić inny budynek.

Domyślnie

O, to jest dobre pytanie... Dlatego zawsze trzeba mieć na uwadze to, żeby skadrować odpowiednio szerzej - jak się da.

A jak się na da, to są dwa wyjścia: albo twierdzić, że prostowanie jest niemodne, albo iść robić inny budynek.
    znaczy nauka (czytaj: Twój tutek) nie poszła w las.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów