Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Problem z wyborem szkła

Witam, mam do Was pytanko.Które szkło byście wybrali:

1) Nikkor AF 18-35 mm f/3.5-4.5D IF-ED
    2) Nikon 16-85mm f3.5-5.6 G AF-S ED VR DX

Mam nielada dylemat co wybrać.Zastanawiałem się również nad możliwością zakupu jakiegoś szkła Sigmy ze światłem 2,8 jednak nigdy nie korzystałem z konkurencji Nikkora więc jak możecie coś polecić to będę wdzięczny.Pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedone Zobacz posta
    Witam, mam do Was pytanko.Które szkło byście wybrali:

1) Nikkor AF 18-35 mm f/3.5-4.5D IF-ED
    2) Nikon 16-85mm f3.5-5.6 G AF-S ED VR DX

Mam nielada dylemat co wybrać.Zastanawiałem się również nad możliwością zakupu jakiegoś szkła Sigmy ze światłem 2,8 jednak nigdy nie korzystałem z konkurencji Nikkora więc jak możecie coś polecić to będę wdzięczny.Pozdro
    Nie wiedząc do czego to szkło ( rodzaj fotografii, rodzaj puszki ) to wybrałbym szerszy zakres czyli Nikon 16-85mm f3.5-5.6 G AF-S ED VR DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Nie wiedząc do czego to szkło ( rodzaj fotografii, rodzaj puszki ) to wybrałbym szerszy zakres czyli Nikon 16-85mm f3.5-5.6 G AF-S ED VR DX
    Przeznaczenie głównie do pejzaży oraz trochę do architektury.Wykorzystanie puki co amatorskie z celem osiągnięcia profesjonalizmu.Dzięki za opinie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedone Zobacz posta
    Przeznaczenie głównie do pejzaży oraz trochę do architektury.Wykorzystanie puki co amatorskie z celem osiągnięcia profesjonalizmu.Dzięki za opinie.
    W takim razie zdecydowanie 16-85, mam to szkiełko i mogę polecić. Wpisz sobie w szukajce, gdzieś był fajny wątek z samplami o tym szkle, znalazłem:http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=70367

Domyślnie

Też wybrałbym 16-85, no chyba że masz puszkę pełnoklatkową....
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

W takim razie pozostaje mi tylko Wam podziękować za komentarze.Jeszcze raz dzięki.
    Można zamknąć wątek.Pozdro

Domyślnie

Na przyszlosc zaleca sie korzystanie z wyszukiwarki. Temat stary, jak wegiel. Kolejny szczesliwy, bo nieswiadomy. Ten obiektyw nie jest wart swojej ceny. Duzo lepszym rozwiazaniem jest nikkor 18-70 i sigma 10-20, ktora jest wysmienitym obiektywem do pejzazy.

Uprawnienia umieszczania postów